26 Octombrie 2018 publicat în Lifestyle 14 share-uri

Iata care sunt cele mai comune greseli ale soferilor:

Cu cat masina ta este mai bine intretinuta, cu atat durata sa de viata este mai mare. Insa acest lucru nu este suficient pentru a fi sigur ca te bucuri de autoturismul din dotare pentru cat mai mult timp posibil. Modul in care conduci zilnic contribuie la fel de mult la o viata indelungata a acestuia. Tu stii care sunt cele mai frecvente greseli pe care soferii le fac zilnic la volan, greseli ce avariaza (incet dar sigur) autoturismul personal?

Noi ti-am lasat mai jos 3 dintre acestea, pentru a fi sigur ca le eviti de acum inainte. Chiar daca esti un sofer incepator sau unul experimentat, iti recomandam sa conduci de fiecare data prudent, cu respect pentru ceilalti participanti la trafic si grija pentru piesele auto ale masinii tale. Asadar, iata care sunt cele mai comune greseli ale soferilor:

1. Ambreiajul calcat la semafor

2. Circularea cu rezervorul aproape gol

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 3 zodii pentru care curajul este un stil de viață – au încredere în propriul destin Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața Caius Covrig investește milioane de euro și petrece timpul pe Seven Mile Beach, una dintre cele mai scumpe plaje din lume 

3. Accelerari, franari, turatii haotice

Ambreiajul calcat la semafor

Chiar daca instructorul tau auto te invata, in timpul orelor de scoala, sa tii mereu piciorul pe ambreiaj, o facea probabil pentru ca tu sa capeti mult mai multa incredere in capacitatea ta de a conduce. Insa din pacate, aceasta deprindere din timpul scolii de soferi se transforma rapid in automatism, lucru nefast pentru autoturismul tau.

Foto: Pixabay

Ambreiajul mereu la podea, in timpul condusului - iata una dintre cele mai comune greseli pe care soferii le fac, fie ei incepatori sau cu experienta. De cele mai multe ori, aceasta eroare se intampla la semafor, asa ca obisnuieste-te sa tii mai degraba piciorul pe podea, in loc sa fortezi mereu pedala de ambreiaj, in acest timp de asteptare.

Circularea cu rezervorul aproape gol

Grija mare la acest aspect delicat, pentru ca se poate intoarce garantat impotriva masinii tale, daca iti faci un obicei din a conduce cu doar cativa litri de carburant in rezervor. Motivul este unul cat se poate de simplu: faptul ca in rezervor nu exista decat cativa litri de benzina genereaza o absorbtie de carburant de pe fundul acestui recipient.

Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume SAGA Festival anunță programul pe zile pentru cea de-a treia ediție: Robin Schulz, Elley Duhe și Vintage Culture printre artiști LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA

Or in partea de jos este locul in care sedimentele se depun, asadar motorul va absorbi carburant cu sedimente, ce pot infunda foarte usor filtrul de benzina sau pot avaria componente vitale ale motorului. Asadar, pentru a evita incidente nedorite, vizite inutile in service si bani cheltuiti pe greseli ce puteau fi evitate, iti recomandam sa circuli intotdeauna cu rezervorul umplut cel putin pe jumatate.

Accelerari, franari, turatii haotice

Din teribilism, neatentie sau pur si simplu ca urmare a unui stil de condus iresponsabil, foarte multi soferi pleaca de la stop “cu scart”, franeaza brusc in ultima secunda sau circula mereu cu motorul turat. Ei bine, toate aceste greseli de condus pot genera avarieri serioase ale sistemului de franare sau la nivelul rotoarelor.

Iar toate acestea nu inseamna altceva altceva decat bani in plus, cheltuiti pe revizii tehnice care ar fi putut fi evitate. Mai mult decat atat, turarea inutila a motorului (mai ales atunci cand stationezi) duce la un consum mai ridicat de combustibil. Asadar, grija mare la cum conduci, pentru ca masina ta sa aiba o viata buna alaturi de tine.

ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid

Pentru ca modul in care conduci influenteaza absolut toate piesele auto ale masinii tale - caroserie, anvelope auto, filtru de ulei etc - este bine sa abordezi un stil de condus mult mai prudent. Asa cum ai vazut si mai sus, cu doar cateva mici modificari poti prelungi viata masinii tale cu cativa ani buni. Asadar, viata lunga a masinii tale pleaca de la modul in care conduci, dar si de la grija pentru aceasta - revizii, piese auto noi si de calitate.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri