Sfârșitul verii se apropie și, în vreme ce 65% dintre românii care au plănuit anul acesta o vacanță la plajă își împachetează prosoapele și costumele de baie, 35% iau în calcul posibilitatea unui city break până la următorul concediu.
Pentru că, de cele mai multe ori, călătorii obișnuiesc să se îndrepte către cele mai populare destinații, echipa din spatele motorului gratuit de căutare a călătoriilor momondo.ro a selectat orașe europene trecute cu vederea de turiști, însă care oferă la fel de multe experiențe ca renumitele capitale. În plus, alegerea acestor destinații te poate ajuta să economisești până la 34%.
Specialiștii momondo.ro au analizat căutările pentru hoteluri pentru a afla care sunt cele 10 orașe care atrag cei mai mulți turiști în căutarea unui city break în Europa. Pe baza acestora, echipa din spatele motorul de căutare a pregătit lista destinațiilor mai puțin cunoscute pentru a te inspira și ajuta să străbați locuri noi, în timp ce faci economii semnificative la cazare.
„În mod firesc, cele mai populare orașe sunt și cele mai scumpe, iar sentimentul că plătești mai mult decât primești, împreună cu înghesuiala permanentă printre ceilalți turiști pot fi într-adevăr inconfortabile”, spune Mircea Giurcă, reprezentantul momondo în România. „Descoperirea destinațiilor mai puțin știute încă este un prim pas pentru români în a-și crea propria călătorie, a trăi experiențe noi și, așa cum o arată datele noastre referitoare la cazare, de a face economii.”
În loc de Roma, Berlin sau Barcelona alege Napoli, Leipzig sau Sevilla
Conform datelor momondo.ro, Napoli, Sevilla și Leipzig sunt destinații de city break cu oferte cel puțin la fel de bogate ca și capitalele foarte cunoscute. În Napoli, celebra bucătărie italiană are propriile rețete locale, cu nimic mai prejos decât cea din Roma, aflându-se, în plus, la malul Mediteranei și în apropierea muntelui Vezuviu.
Sevilla - Foto: Pixabay
Orașul german Leipzig oferă o cultură muzicală ce o rivalizează pe cea din Berlin, în vreme ce în însorita Sevilla economiile pentru o noapte pe o cameră dublă într-un hotel de 3-4 stele pot ajunge până la 30%, comparativ cu Barcelona.
Cum să stai departe de cozile din Lisabona, Londra și Chania
În locul Lisabonei, ai putea alege Évora, un „oraș-muzeu”, înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO și un amestec fascinant de vechi și nou. Pentru experiențe artistice și o viață de noapte vibrantă, în spații cu un stil propriu, Bristol este orașul englezesc mai puțin cunoscut de către călătorii de altfel obișnuiți cu zborurile către Londra.
Majoritatea celor care își plănuiesc vacanța pe o insulă grecească optează pentru Chania, cel de-al doilea cel mai mare oraș al insulei Creta, și tind să scape din vedere fermecătorul Rethymno, aflat pe aceeași insulă. Influențele venețiene, otomane și portul pitoresc rămân la fel de prezente în ambele orașe, dar Rethymno câștigă teren prin străzile mai libere și atmosfera mai relaxată.
Évora - Foto: Wikipedia
Amână călătoriile în Paris, Dubrovnik și Istanbul în favoarea unor experiențe autentice noi
La capitolul cazare, și nu numai, Paris este un oraș scump, iar dacă ești în căutarea unei alternative mai convenabile bugetului poți alege Nantes, capitala plină de viață a Bretaniei. În vreme ce o cameră la un hotel de 3-4 stele în Paris costă, în medie, 114€, în Nantes prețul ajunge la 78€, economisind astfel până la 32%.
Trogir este orașul medieval al Croației și o alternativă la Dubrovnik. Aflat pe o mică insulă în apropiere de Split, Trogir este străbătut de străzi de marmură și ascunde un bulevard la malul mării. Când vine vorba de Istanbul, de altfel capitala plină de istorie, arome și culori, cozile din fața obiectivelor sale istorice pot fi uneori copleșitoare. În schimb, orașul Izmir este treilea cel mai mare oraș al Turciei, cu o istorie de 5.000 de ani și, implicit, mai puțin aglomerat și cu oferte de cazare de până la 11% mai ieftine.
Mai multe recomandări despre destinațiile ascunse din Europa pot fi accesate aici: https://www.momondo.ro/descopera/colectie/destinatii-ascunse.
Foto homepage: Shutterstock/ Mariia Golovianko
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice
3 noi terapii celulare aprobate de FDA. 74% dintre studiile aflate în desfășurare sunt dedicate oncologiei
Cancerul de sân triplu negativ (TNBC) în România. Sondaj: 7 din 10 paciente chestionate cu TNBC au până în 50 de ani