4 August 2017 publicat în Lifestyle 2144 share-uri

Fran Sorin este autoare, coach si speacker motivational. Ea a scris un eseu superb in care descrie toate lucrurile pe care femeile mai tinere decat ea ar trebui sa le stie. Sunt unelte care ne pot face viata mai usoara, mai frumoasa, mai plina de sens. Cele 20 de adevaruri esentiale descriu un sistem de valori sanatos si o putere interioara pe care fiecare dintre noi o putem accesa.

"Stiti ce se intampla unei femei care implineste 50 de ani? Este ca si cand norii in sfarsit s-ar imprastia din viata, ea fiind in sfarsit capabila sa aprecieze si sa vada ce este important", spune Fran Sorin.

"Te loveste puternic constientizarea ca ai trait jumatate de secol pe acest pamant si ca nu prea mai ai timp. Este un sentiment deopotriva de eliberare si de urgenta pe care il ai atunci cand ajungi la o varsta. Este o oportunitate pentru a-ti analiza viata: unde ai avut succes si unde ai esuat, oportunitati pe care le-ai ratat si cele de care ai profitat, sa te gandesti la tine insati, la viata ta, la ceea ce iti place sa faci si ceea ce ai vrea sa schimbi si, cel mai important, cum iti doresti sa fie calatoria ta de aici in colo.

Privind inapoi la perioada cand aveam 20, 30, 40 de ani, mi-as fi dorit ca o femeie inteleapta si mai in varsta sa isi dea putin din timpul ei ca sa imi ofere o harta despre cum as putea sa imi creez o viata mai plina de sens, creativitate si fericire".

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Arta corporală cu flori: 20 de idei de tatuaje florale superbe Boala zgarieturii de pisica – infectia cu Bartonella henselae

Fran Sorin: 20 de adevaruri esentiale pe care vreau sa le impartasesc cu femeile care au sub 50 de ani

1. Adevar esential: Tu sa fii prioritatea ta numarul 1

Daca iti canalizezi energia catre starea ta de bine, ai energia si capacitatea de a-i ajuta mai bine si pe cei din jurul tau. Fiindca in mod istoric femeile si-au asumat rolul de ingrijitoare, este ceva ce noi facem automat. Dar aminteste-ti ca a avea grija si de tine insati nu este deloc o dovada de egoism. Este necesar pentru o viata bogata si productiva.

2. Adevar esential: Alege un stil de viata sanatos

Chiar daca cultura noastra vorbeste mult despre minimizarea stresului, majoritatea avem in continuare vieti foarte stresante. Cand intelegi ca 95% dintre boli au ca si cauza alegerile de viata gresite, te socheaza sa iti dai seama ca nivelul stresului, sportul, nutritia si relatiile sunt de fapt temelia unei vieti sanatoase.

Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Cea mai buna veste este aceea ca, odata ce ai integrat aceste elemente in viata ta de zi cu zi, vei fi uimita sa observi cat de productiva, sanatoasa si pozitiva te simti; vei avea in acelasi timp experienta unei senzatii profunde de stare de bine.

Foto: Pexels

3. Adevar esential: Inconjoara-te de prieteni si familie care sa te iubeasca si sprijine in cresterea ta

De cate ori nu ti-ai petrecut timpul cu un prieten sau coleg care este negativ, care judeca sau care are o energie care te epuizeaza?

Inceteaza sa mai gasesti scuze pentru a-i tine in viata ta pe oamenii toxici. Oricine nu este iubitor si nu te sprijina trebuie tinut la distanta. Aminteste-ti ca cei mai apropiati 5 prieteni ai tai sunt o oglinda pentru ceea ce tu crezi cu adevarat despre tine. Asigura-te ca ei intruchipeaza caracteristici pe care tu le pretuiesti.

4. Adevar esential: Invata sa spui "nu"

Este o chestiune dificila pentru foarte multe femei; chiar si cand te gandesti la taskuri extra-job sau la scoala copiilor tai, la relatia ta cu copiii, sotul sau prietenii, ai nevoie de exercitiu pentru a te autosurprinde cum esti pe punctul de a spune "da" din reflex. Apoi incepi sa inveti sa spui si "nu" intr-o maniera ferma. Vei fi incantata sa observi cum programul tau se elibereaza si nu te mai simti sub presiune.

PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

5. Adevar esential: Sterge-l pe "Trebuie" din vocabularul tau

Odata ce te auzi spunandu-ti in gand sau cu voce tare "trebuie sa", opreste-te si intreaba-te "de ce?". Oamenii care isi umplu viata cu lucruri pe care cred ca ar trebui sa le faca, rareori se simt impliniti si multumiti. Inlocuieste-l pe "Ar trebui sa" cu "Aleg sa" sau "Vreau sa" si vezi ce schimbari apar in viata ta.

6. Adevar esential: Inlocuieste gandurile negative automate din mintea ta cu ganduri pozitive

Femeile petrec foarte mult timp intrebandu-se daca sunt destul de: bune, frumoase, inteligente, etc.
In momentul cand auzi acea voce interioara critica care te judeca, inlocuieste-o cu: "Sunt de ajuns" sau "Sunt artista vietii mele". Poate parea o solutie simpla, dar va spun ca multe cliente care au incercat aceasta tehnica au avut rezultate uluitoare. Ele imi spun ca se simt de parca o greutate a fost ridicata de pe umerii lor si ca auto-perceptia lor s-a imbunatatit.

”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023

7. Adevar esential: Iubeste-te si acceptate

Chiar daca nu iti vine a crede, esti un suflet minunat. Uita-te la tine insati in oglinda de la baie in fiecare dimineata si spune-ti "buna dimineata" si "te iubesc". Poate parea ciudat, dar cu cat vei repeta acest exercitiu, cu atat mai mult vei incepe sa te apreciezi asa cum esti. Vei fi uimita sa vezi ce rezultate va avea aceasta practica asupra ta.

8. Adevar esential: Fa-ti un ritual al gratitudinii

Practic, nu ai nevoie decat de 5 minute pentru a integra un ritual de multumire in viata ta de zi cu zi. Orice iti trece prin minte, noteaza-ti. Noteaza-ti toate acele lucruri fata de care esti multumita. Pot fi lucruri simple ca o cana delicoasa de ceai.

9. Adevar esential: Lucreaza la auto-constientizare

Invata sa iti recunosti starile, motivatiile, dorintele adanci, emotiile. Este un aspect critic pentru orice om care vrea sa traiasaca o viata plina de sens si productiva.

Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș

Mai degraba decat sa mergi prin viata fara constientizare, fa-ti un exercitiu din a observa la fiecare cateva ore care este starea ta emotionala, cum te simti, de ce ai nevoie. De asemenea, pune la socoteala momentele cand te simti foarte bine: cand simti placere, amuzament, veselie, cand te simti spirituala sau creativa. Vei vrea sa adaugi tot mai multe astfel de momente in viata ta.

10. Adevar esential: Asuma-ti responsabilitatea asupra vietii

A invinui evenimentele externe tie pentru ca tu nu te simti fericita cu viata ta te va mentine intr-o stare de blocaj, de frustrare si furie. Surprinde-te atunci cand vocea ta critica interioara spune: "Daca lucrurile ar fi stat altfel....".

Nu ii mai invinui pe ceilalti cand lucrurile nu merg tocmai pe un fagas fluid. Spune-ti: "Sunt responsabila pentru propria viata si aleg sa imi creez o viata extraordinara."


Foto homepage: Pexels

Citeste mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri