Linda Carroll, expert in probleme maritale cu o experienta de peste 30 de ani, ne dezvaluie care sunt cele 15 adevaruri esentiale, universale ale dragostei in cuplu pe care le-a observat de-a lungul timpului:

Cu o experienta de peste 30 de ani in terapia de cuplu, Linda Carroll, life coach si expert in probleme maritale, descrie intr-un articol publicat pe www.mindbodygreen.com si pe blogul www.lovecycles.org care sunt, conform perceptiei si cunostintelor sale, cele 15 adevaruri universale despre dragoste. Conform spuselor autoarei, sunt adevaruri esentiale si universale pe care le-a sesizat in urma interviurilor sale, a discutiilor pe tema relatiilor fericite si a vastei sale experiente profesionale. Linda Carroll este si autoarea cartii “Love Cycles: The Five Essential Stages of Lasting Love “. Expertul vehiculeaza ideea ca sentimentul dragostei vine in cicluri diferite de-a lungul unei relatii de dragoste.

Linda Carroll: 15 adevaruri universale despre dragostea in cuplu

via mindbodygreen.com

Foto: iubire, cuplu fericit via Shutterstock

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Păr ultralung și bucle voluminoase, printre tendințele 2023 pentru păr De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

1. Dragostea este un sentiment….

Si ca orice alt sentiment poate veni si poate pleca - uneori in mod neasteptat. A iubi, in schimb, este o abilitate si o putem dezvolta.

2. La inceputurile sale, dragostea romantica este inflacarata si captivanta...

Nu uita insa: profunzimea pasiunii tale de la inceput nu este neaparat un indiciu ca iubitul/a tau este si persoana potrivita alaturi de care sa incepi o relatie. Avem nevoie si de alte informatii (mai putin captivante si interesante) pentru a selecta un partener in mod intelept.

3. Unul din principalele motive pentru care relatiile esueaza este fiindca nu alegem persoana potrivita alaturi de care sa putem construi o relatie...

Acest fapt poate parea evident, insa acceptarea acestui adevarat te va ajuta sa fii mai atent si mai constient atunci cand vine vorba de a face diferenta dintre dragoste si dorinta.

4. Avem tendinta de a ne implica in relatii cu cei pe care ii credeam a fi ca noi...

Si curand dupa aceea, ne mutam intr-o dinamica a luptei pentru putere deoarece descoperim ca suntem diferiti. Apoi incercam sa ne schimbam persoana iubita in acea persoana pe care o credeam noi ca este – sau ca ar trebui sa fie. Aceasta este cauza a multor, multor conflicte pe care le vad in relatii.

5. Nimeni nu poate schimba o alta persoana...

Poate ca celalalt se va conforma si va fi de acord, insa acestea nu vor dura. A invata sa practici arta acceptarii este un efort care isi merita cu adevarat osteneala.

6. Ne uitam adesea “din afara” si vedem ce anume face partenerul nostru in mod “gresit”...

Insa orice schimbare pe care o cautam vine din interiorul nostru. Relatiile sunt un job interior.

7. A astepta ca partenerul tau sa se schimbe nu este acelasi lucru cu rabdarea...

Pentru a fi cu adevarat rabdator (cu tine), invata sa iti accepti partenerul. In loc sa astepti ca el sa se schimbe, ceea ce trebuie sa faci uneori este sa faci tu o noua miscare.

8. Pentru a gasi persoana potrivita, trebuie sa fii persoana potrivita...

A te simti bine in propria piele este temelia unei relatii sanatoase. Punct.

9. Toate cuplurile au anumite probleme de nerezolvat...

Diferenta dintre cuplurile care sunt infloritoare si cuplurile care se “scufunda” este cat de bine isi solutioneaza problemele. Fiindca orice cuplu are unele.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri