Sarbatoarea Sanzienelor: Afla ce trebuie sa faci astazi pentru a avea parte de sanatate, dragoste si noroc in viata!

24 Iunie 2015 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Va invitam sa descifram putin din misterul sarbatorii magice de Sanziene si sa descoperim cum il putem visa pe cel ursit sau cum ne putem imbunatati sanatatea si norocul conform traditiei populare:

In calendarul crestin, ziua de 24 iunie consemneaza sarbatoarea Dragaicei sau a Sanzienelor. In traditia populara, este o sarbatoare cu totul si cu totul deosebita ce precede un alt eveniment special si anume solstitiul de vara (cea mai lunga zi a anului si cea mai scurta noapte). Va invitam sa descifram putin din misterul acestei sarbatori magice si sa descoperim care sunt cele mai frumoase obiceiuri si traditii de Sanziene:

Cele mai frumoase Obiceiuri si Traditii de Sanziene

Foto: flori sanziene, zana @ Shutterstock

In popor, se crede ca in noaptea de 23 spre 24 se deschid cerurile, iar frumoasele Sanziene (Dragaice), fiinte legendare si ireal de frumoase care traiesc in paduri si campii, se prind in cerc si incep sa danseze. Fiindca este noaptea lor, Sanzienele se folosesc de puterile lor si in general acestea sunt percepute ca fiind benefice.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Zanele cu trupuri eterice investesc plantele cu puterea de a tamadui bolile si a-i vindeca pe oameni, sunt raspunzatoare de abundenta recoltelor, de fertilitatea femeilor casatorite, de inmultirea pasarilor si a animalelor. Totodata ele protejeaza gospodariile impotriva grindinei si a focurilor nimicitoare si confera miros florilor. Se spune ca ele fie umbla pe pamant, fie plutesc in aer.

Faptul ca in aceasta noapte se deschid portile cerului sporeste si mai mult misticul acestei sarbatori. Nu degeaba, de mosii de Sanziene, se fac pomeni pentru cei plecati din lumea celor vii, se curatesc mormintele si se aprind lumanari pentru sufletul si linistea lor. Acum, mai mult ca niciodata, exista posibilitatea ca lumea de dincolo sa se intrepatrunda cu cea pamanteasca.

Cu toate acestea, o credinta populara ne arata ca nu este bine sa abuzam de bunatatea Sanzienelor si sa nu le suparam. Este interzis a se lucra in aceasta zi atat timp cat soarele este sus pe cer sau se pregateste sa apuna. Cei care nu le cinstesc in aceasta zi cum se cuvine sau indraznesc sa se uite la ele in timp ce danseaza prinse in hore sunt pedepsiti prin pocirea gurii.

Un alt obicei de Sanziene spune ca, pentru a-si visa ursitul, fetele necasatorite trebuie ca in noaptea de 23 spre 24 sa isi puna flori de sanziene sub perna inainte de a se duce la culcare. Tot in ziua de Sanziene fetele isi pun flori de sanziene la san pentru a mirosi frumos si a fi dragi tot timpul anului persoanelor la care tin.

Aceste flori galbioare de sanziene au efect magic-tamaduitor, iar batranii si cei care sufera de dureri de spate se incing peste sale cu ele. Se crede ca in aceasta zi ele capata puterea “de a lua durerea”.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri