Linda Carroll, expert in probleme maritale cu o experienta de peste 30 de ani, ne dezvaluie care sunt cele 15 adevaruri esentiale, universale ale dragostei in cuplu pe care le-a observat de-a lungul timpului:

10. A face relatia sa infloreasca nu se intampla de la sine...

Pe langa dezvoltarea abilitatilor de a gestiona conflictul, trebuie de asemenea sa iti asumi si angajamentul de a “hrani” relatia (chiar si atunci cand nu vrei). Cum am spus mai spus, a iubi este o abilitate – asa ca asigura-te ca investesti in relatie distrandu-va impreuna, incercand activitati noi si permitand miracolelor sa se intample.

11. Pentru a fi capabil sa faci cealalta persoana si relatia sa creasca, trebuie sa iti mentii propriul rezervor plin...

A da si a da fara a primi este o reteta pentru epuizare. Nu numai ca ar trebui ca cei doi sa daruiasca reciproc intr-o relatie, insa totodata asigura-te ca iti oferi tu insuti dragoste.

12. Poti trai o viata plina chiar daca nu esti implicat intr-o relatie cu cineva...

Odinioara, oamenii obisnuiau sa aiba “nevoie” de relatii pentru a supravietui si pentru a perpetua specia. Astazi, in schimb, suntem cu anumiti parteneri in mod deliberat si prin alegere. Asa ca onoreaza puterea alegerii tale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

13. Facand terapie de cuplu, nemultumirea nr 1 pe care am intalnit-o a fost aceea ca “Nu mai sunt indragostit de celalalt”...

Dar, inca o data: dragostea este un sentiment. Vine si pleaca, nu este niciodata constant. Relatiile bune au si anotimpuri proaste, si anotimpuri monotone. Cel mai adesea, sentimentele revin - asa ca nu dispera daca simti fluxul si refluxul.

14. Este normal ca sexul sa se reduca si uneori sa para ca dispare din relatiile pe termen lung...

Indiferent de cat de monotona sau inexistenta poate parea viata voastra sexuala, daca suntem dispusi sa o reinviem, o putem lua de la capat transformand-o iarasi in ceva plin de pasiune.

15. A te indragosti dureaza un moment...

A invata sa iubesti dureaza mult timp si este cel mai valoros lucru pe care il putem invata de-a lungul vietii.

Sursa: mindbodygreen.com; www.lovecycles.org

Mai multe despre cartea Lindei Carroll - “Love Cycles: The Five Essential Stages of Lasting Love “ - puteti citi AICI


Foto homepage: cuplu, imbratisare @ Shutterstock

Foto int: pasiune cuplu, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri