24 Aprilie 2015 publicat în Lifestyle 80 share-uri

Este dreptul fiecareia dintre noi sa isi traiasca viata asa cum isi doreste si sa faca propriile alegeri.

Aud foarte des mamicile spunand ca "un copil este cel mai frumos dar pe care poti sa il primesti" si incerc cumva sa inteleg aceasta exprimare.

Nu sunt mamica, nu inca, dar imi doresc sa fiu si imi doresc sa nu vorbesc despre copilul meu precum un cadou pe care il primesc din partea divinitatii, a sotului meu, a lumii, a universului, sau din partea oricarui alt lucru care ar trebui sa imi ofere un copil.

Nu gasesc cuvintele potrivite cu care as putea sa aseman venirea pe lume a unui copil si asta poate pentru ca inca nu am trecut prin aceasta experienta, dar stiu sigur ca atunci cand va fi momentul, nu o sa imi privesc copilul ca pe un "dar".

Pana atunci mai este cale lunga si mi s-a intamplat adesea sa aud in jurul meu femei care spun despre cele care nu vor sa aiba copii ca nu vor cunoaste niciodata fericirea deplina si nu vor fi implinite ca femei in aceasta viata.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

foto: femeie serioasa, shutterstock

Cu gandul la aceste cuvinte am gasit de curand un material in care cateva dintre femeile care nu vor sa aiba copii isi explica (desi nu sunt nevoite sa o faca) dorintele, si tin sa mentionez ca sunt mai mult decat realiste si deloc egoiste.

Mai jos aveti cateva exemple dintre ele.

"Sunt destul de matura sa stiu ca sunt mult prea egoista pentru a avea un copil. Imi place sa impachetez si sa plec unde si cand vreau, sa cheltui bani, sa calatoresc, sa lucrez pana tarziu fara sa ma simt vinovata, sa dorm cat de mult vreau etc. Sunt totusi o matusa extraordinara". - Lea M.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri