In plus, exista dovezi ale aspirarii ascendente si in lumea animala. In Danemarca, spre exemplu, Comitetul National Danez pentru Productia Porcilor a descoperit ca stimularea sexuala a unei scroafe in timpul inseminarii artificiale poate conduce la o crestere de 6% a ratei fatatului (numarul de purcelusi produs).
7. Femelele din lumea animala se bucura mai mult decat ne imaginam noi in timpul orgasmului
8. Studierea orgasmului uman in laborator nu este usoara.
In anii ’50, Masters si Johnson, hotarati sa studieze intregul ciclu de reactii sexuale umane, incepand de la excitatie si pana la orgasm, au dezvoltat o masinarie de copulatie artificiala. Pentru ca orgasmul in cazul femeilor trebuia studiat in interior, au conceput un falus acrilic, dotat cu o camera si un motor. Imaginati-va ca femeile participante la studiu trebuiau sa faca sex cu acest aparat…
Liana Buzea, coach somatic în sexualitate: față în față cu...

9. Barbatii pot ejacula pana la o distanta de 2, 43 m
Pentru ca in anii ’40 se credea ca forta cu care lichidul seminal este proiectat in colul uterin reprezinta un factor al fertilitatii, Alfred Kinsey, renumit biologist si sexolog, si-a propus sa calculeze distanta media parcursa de lichidul seminal la ejaculare. Acesta a descoperit ca, in cazul a trei sferturi dintre barbati, sperma nu era ejaculate cu mare presiune. Cu toate acestea, unul dintre barbatii participanti la studiu a atins un record, ejaculand pana aproape de 2,5 metri.
10. Orgasmul te poate scapa de sughit
Nota! Articolul se bazeaza pe transcrierea si adaptarea informatiilor prezentate in speech-ul autoarei Mary Roach in cadrul unei conferinte TED.
Reflexele la nou-nascut – care sunt si cum le testam pentru a ne...

Cum facem față provocărilor în noul sistem educațional? Sfaturile unui psiholog pentru elevi, părinți și profesori
Buton de panică conectat la 112 pentru victimele violenței domestice
Zile libere plătite pentru părinți în situația suspendării sau limitării activității didactice
Studiu: Sub 80% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 prezintă anticorpi detectabili