Unde se ascund cei mai multi MICROBI. Obiectul care este de 200.000 de ori mai MURDAR decat TOALETA

23 Noiembrie 2012 publicat în Lifestyle 3 share-uri

In ceea ce priveste microorganismele, vasul de toaleta este unul dintre cele mai curate lucruri din casa.

Un studiu arata ca unul dintre cele mai folosite obiecte de bucatarie este de 200.000 de ori mai murdar decat colacul vasului de toaleta, cele 10 milioane de bacterii aflate pe 2,5 centimetri patrati din suprafata lui prezentand riscul sindromului Guillaun-Barré, care poate duce, in final, la paralizie.

Descoperirea cercetatorilor americani se refera la buretele de vase, expertii identificand legaturi intre bacteriile de pe bureti, carpe si suporturile din lemn pentru taiat si o bacterie care poate provoca paralizie.

Rezultatele analizelor arata ca exista aproximativ 10 milioane de bacterii pe 2,5 centrimetri patrati din suprafata unui burete de bucatarie si un milion de bacterii pe aceeasi suprafata a unei carpe de vase, oamenii de stiinta sugerand, cu privire la concentratia bacteriilor, ca ar fi mai sanatos sa taiem legumele pe un vas de toaleta decat pe un suport din lemn de bucatarie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Test de iubire: Unde îți vei întâlni sufletul pereche în funcție de zodia ta?

In ceea ce priveste microorganismele, vasul de toaleta este unul dintre cele mai curate lucruri din casa, a spus Dr. Charles Gerba, profesor de microbiologie la Universitatea din Arizona, Statele Unite.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Foto homepage: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri