Majoritatea femeilor nu-si pot imagina nasterea altfel decat dureroasa, asa ca ce poate fi mai frumos decat un travaliu erotic urmat de un orgasm cutremurator in momentul nasterii? Se spune ca un singur orgasm este mult mai relaxant decat o doza de calmant sau anestezic, deoarece stimularea sexuala relaxeaza musculatura vaginala, ce poate ajuta in timpul travaliului.
In zilele noastre acesta nu mai este un subiect tabu, iar moasele din intreaga lume promoveaza din ce in ce mai mult nasterea orgasmica, desi unele viitoare mamici se simt rusinate si isi reprima pornirile sexuale atunci cand intra in discutie un bebelus. Gresit! Din moment ce sexul duce catre sarcina si nastere inseamna ca exista o legatura fireasca intre ele. Chiar si hormonii implicati in aceste procese fiziologice coincid.
Daca cuplurile sunt de acord, este permisa stimularea sfarcurilor si a clitorisului, care pot declansa contractii uterine, pot dilata colul uterin si vaginul, si pot ameliora durerile. In timpul orgasmului se elibereaza endorfine, sau “hormonii fericirii” care pur si simplu alunga durerea si teama.
Relatiile sexuale, dar si stimularea mameloanelor pot declansa travaliul, deoarece starea de excitatie stimuleaza eliberarea de ocitocina, hormon care declanseaza contractiile uterine si nasterea orgasmica. Ocitocina functioneaza ca un “hormon al fericirii”, o endorfina care sporeste placerea si amelioreaza durerile nasterii.
Bineinteles ca nasterea orgasmica nu poate avea loc oriunde, ea trebuie sa se desfasoare intr-un cadru intim, cel mai bine acasa.
Pe tot parcursul sarcinii, femeia trebuie sa isi cunaosca corpul foarte bine, sa nu ii fie rusine de sexualitatea ei.
O moasa trebuie aleasa din timp pentru nasterea la domiciliu si este recomandat sa se stabileasca o relatie cat de cat apropiata intre viitoarea mamica si moasa care o va ajuta la nastere. De asemenea, exercitiile de respiratie si metodele de relaxare trebuie exersate.
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice