10 Decembrie 2012 publicat în Lifestyle 36 share-uri

Pregateste-te mai intai! Incepe sa citesti acest articol cu o portie buna de ras. Razi din toata inima si cu toata fiinta! Ce stiu eu… poate de simplul fapt ca o musca s-a asezat pe monitorul tau.

Sunt atat de multe motive in jurul nostru care ar trebui sa ne aminteasca un lucru esential: “Noi am uitat sa radem, noi ne lasam coplesiti de toate problemele mai mari sau mai mici si privim cu prea multa seriozitate viata!”

Patch Adams este cel mai cunoscut medic din lume, dupa ce personajul sau a devenit faimos intruchipat de cunoscutul actor American Robin Williams in filmul Patch Adams.

Patch este medic si… CLOVN. Si duce o munca neobosita de mai bine de 30 de ani. El vea sa le arate oamenilor, bolnavi sau nu… ca rasul este cu adeavarat cel mai bun medicament.

Patch crede ca rasul, veselia si creativitatea trebuie sa fie parti integrate in procesul de vindecare si ca sanatatea inseamna o viata cu mult ras.

Modelul de medicina al doctorului Patch este acela al increderii reciproce care trebuie sa se stabileasca intre pacineti si medici. Medicina alopata si cea alternativa trebuie sa functioneze impreuna, pentru a duce catre vindecare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Acest model de abordare a vindecarii nu este imposibil. Doctorul Patch il practica de mai bine de 30 de ani, alaturi de colegii sai de la Gesundheit Institute. Doctorul Patch si-a dedicat toata viata studiului medicinei si incercarii de a-i face pe oameni fericiti.

Ca toata lumea, doctorul Patch a avut o viata dificila, plina de provocari. In adolescenta avea tendinte suicidale si fusese internat de trei ori fiindca incercase sa isi ia viata. Intr-un an a avut un moment crucial: „nu te omori; vei face o revolutie”, si-a spus doctorul Patch.

Si exact asta a facut. „Interpretez experienta vietii mele ca fiind cea a unui om fericit. Vreau, ca medic, sa arat ca e foarte important pentru sanatatea ta sa fii fericit. S-ar putea ca acesta sa fie cel mai important aspect al vietii tale”, spune Patch Adams.

Poti incepe terapia prin ras vazand filmul realizat dupa viata doctorului Patch Adams, cu Robin Williams in rolul principal:

Ce este terapia prin ras?

Terapia prin ras este un termen pe care l-am dat unui proces terapeutic care evidentiaza efectele benefice ale emotiilor pozitive care sunt asociate cu rasul.

Interesul pentru terapia prin ras a inceput sa isi faca simtit prezenta cam de prin anii '70, cand un cunoscut jurnalist, Norman Cousins a povestit cum a reusit sa invinga o boala cronica serioasa urmarind show-urile sale umoristice favorite. Spunea ca 10 minute de ras il ajutau sa nu mai simta durerea timp de doua ore si ca in acest timp nu mai avea nevoie de pastile. Cam in aceeasi perioada a inceput si doctorul Patch Adams sa isi exprime ideile legate de terapia prin ras. In anul 1975 el a infiintat The Gesundheit! Institute.

In urma a numeroase studii, cercetatorii au aratat ca rasul ajuta la:

  • Scaderea presiunii sangelui
  • Reducerea hormonilor stresului
  • Cresterea flexibilitatii muschilor
  • Cresterea eficientei sistemului natural de aparare – imunitatea
  • Stimularea eliberarii de endorfine
  • Producerea unei stari generale de bine

Confesiune: „Am incorporat terapia prin ras in rutina mea zilnica. Pentru mine inseamna sa urmaresc 30 de minute de comedie inainte sa merg la serviciu.

De cand fac acest lucru, am simtit ca nimic nu imi mai poate strica ziua, raman cu o atitudine pozitiva pe parcursul intregii zile. Aveam o tendinta sprea anxietate, iar terapia prin ras m-a ajutat imens de mult. Poate ca nu functioneaza la fel de bine in cazul tuturor, poate ca alte ori avem momente mai dificile, dar pentru mine chiar a mers!”

Iulia S.

Foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri