29 August 2012 publicat în Lifestyle 21 share-uri

Infidelitatea este considerata a fi unul dintre pacatele capitale in cadrul unui cuplu. Infidelitatea doare, distruge inimi sau... poate ca este chiar 'cenusa' renasterii.

De cele mai multe ori, persoanele care nu au trecut printr-o asemenea experienta au tendinta de a acuza si de a arata cu degetul pe cel sau cea care a inselat. Sunt si persoane care gandesc astfel de exemplu: „De vreo 12 ani eu nu am mai stiut ce inseamna orgasm dar pentru asta nu inseamna ca trebuie sa imi bat joc sau sa il insel pe sotul meu cu ideea ca poate cu altcineva m-as simti mai bine”.--> (Comentariu notat pentru articolul: Mi-am inselat sotul!)

Prima intrebare care ne vine in minte atunci cand ne gandim la infidelitate, la tradarea in cuplu este... „De ce?” Poate fi monotonia sexuala, pot fi diversele neintelegeri care apar in cadrul oricarie familii.

Pana acum, am abordat foarte des preoblema tradarii maritale comise de barbati. (Iti recomandam si: De ce insala barbatii) Dar atunci cand vine vorba despre femei? De ce insala femeile?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari

Potrivit psihologilor, in cazul femeilor dar si al barbatilor, este foarte important nivelul general de satisfactie din cadrul cuplului. Daca o femeie se simte nefericita in casnicie, atunci sansele ca ea sa inesele cresc proportional cu nefericirea ei.

Iar, daca vorbim despre motive, acestea variaza. Psihologul Kevin Hansen, autorul cartii „Secret Regrets: What If You Had a Second Chance?” (Regrete secrete: Cum ar fi daca ti s-ar da o a doua sansa?) spune ca „In multe cazuri, infidelitatea genereaza discutii in cuplu, care altfel nu ar fi iesit la iveala niciodata”.

Avand la baza cartea dr. Kevin Hansen, site-ul Glo.msn.com, dezvaluie experiente de viata pe care le-au avut femei ce si-au inselat sotii si ce lectii de viata putem sa tragem din experientele lor. (Numele lor au fost alese la intamplare.)

Voi va identificati cu aceste povesti? Ati simtit pe pielea voastra asemenea sentimente? Simtiti-va libere sa le impartasiti cu noi, caci Garbo este un spatiu al nostru, al femeilor care pot vorbi deschis despre viata lor:

1. „Sotul meu era abuziv”

Din ziua cand m-am casatorit cu sotul meu, am stiut ca aceasta este o greseala, marturiseste Anna, o femeie de 50 de ani. Era abuziv, ma controla si se astepta ca eu sa renunt la jobul meu pentru a fi casnica”. La mai putin de un an de la casatorie, femeia a avut o relatie amoroasa cu un coleg de la serviciu. „Nu traiam cu iluzia ca as fi indragostita, dar era tare bine alaturi de el, mi-a deschis ochii. Am simtit cum este sa te simti cu cineva care te poate face sa te simti bine in pielea ta", povesteste ea.

"Acea relatie extraconjugala m-a ajutat foarte tare. M-a jutat sa ma regasesc in primul rand si sa imi demonstrez ca pot trai o viata libera, independenta de sotul meu. De asemenea, mi-a dat curajul de a cere divort. Douazeci si cinci de ani mai tarziu sunt casatorita cu un barbat minunat. Si ne bucuram ca fiecare poate sa il faca pe celalat fericit, fara ca vreunul sa incerce sa il schimbe pe celalalt”.

Ce poti invata: Desigur, faptul ca a castigat foarte multa incredere in ea insasi datorita acelei relatii extraconjugale, a fost un lucru benefic pentru ea. Totusi, psihologul Michael E. Silverman atrage atentia ca in astfel de cazuri este mai bine sa cautam un ajutor de specialitate, de la familie sau prieteni, caci deceptia nu este cea mai buna solutie.

Foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri