30 August 2012 publicat în Lifestyle 10 share-uri

Penisul este organul care a influentat cel mai mult umanitatea, in toata istoria ei. Penisul este simbolul masculinitatii si in consecinta, simboluri falice vedem peste tot in jur. Modul cum anatomia masculina si feminina au structurat societatea, a devenit model de analiza, iar astazi, sociologii considera ca traim intr-o cultura falica.

Intr-un articol recent am abordat anatomia clitorisului – organul sexual feminin si am atins si cateva problematici referitoare la perceptia sociologica a acestui organ in cadrul societatii: 10 curiozitati fascinante despre EL: Clitorisul

Acum e timpul sa va stranim curiozitatea si cu informatii despre... penis.

Mai intai de toate, putin despre anatomia sa: "Este situat deasupra scrotului, înaintea simfizei pubiene, iar baza acestuia fiind acoperita de parul pubian. Penisul este alcatuit, in principal, din trei coloane de tesut erectil spongios. Anatomic, penisul se compune din trei portiuni: radacina, corpul si glandul. Este totodata un organ cu dublu rol fiziologic: are rol de transport al urinei catre exterior, prin uretra, dar si de transport al spermei, tot prin uretra, la finalul actului sexual, proces numit ejaculare, fapt ce face din penis un organ activ, facand parte atat din aparatul excretor, cat si din cel reproducator". (via Wikipedia)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill

Sursa imagine: wikimedia

Curiozitati despre organul tare


1.
Fumatul poate sa micsoreze penisul cu pana la un centimetru, fiindca erectiile sunt dependente de o buna circulatie a sangelui. Fumatul calcifiaza vasele de sange, afectand astfel si circulatia erectila.

2. Pentru a-si mentine penisul in forma, barbatii trebuie sa aiba erectii regulat, fiindca si penisul trebuie sa fie exersat. Pentru a mentine un bun tonus al muschiului penisului, acesa trebuie sa fie alimentat cu oxigenul adus de sange, in timpul unei erectii.

3. Daca un barbat este fizic capabil sa ajunga la o erectie, dar nu are niciodata erectii in timpul zilei – poate trece printr-o perioada saraca din punct de vedere erotic si in consecinta nu trebuie sa isi faca griji. Creierul este dotat cu un sistem de mentenanta a penisului, spun specialistii de la WebMd.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Bacalaureat 2023. Perioada de înscriere la examen, prelungită cu cinci zile VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

4. Impulsurile din creier cauzeaza erectiile din timpul somnului, iar acestea se petrec indiferent daca barbatul a avut un vis urat sau un cosmar. Astfel, in timpul somnului, penisul se intareste.

5. Cea mai veche specie cu penis cunoscuta vreodata este o creatura a marii care senumeste Colymbosathon ecplecticos, care in greaca inseamna „inotatorul uimitor cu penisul mare”.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri