18 Iulie 2012 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Expertul Garbo in fitness si nutritie ne vorbeste despre specificul alimentatiei in functie de anotimp.

Dieta TOAMNA

Abundenta de fructe si legume din aceasta perioada nu este intamplatoare si trebuie profitat la maxim de ea, pentru ca organismul are nevoie sa intre in iarna in forma cea mai buna. Este momentul ideal pentru mancarurile si salatele de legume, pentru o cura de struguri sau de produse probiotice care sa restabilesca echilibrul intestinal.

CUMPARATURI PENTRU TOAMNA

1 LEGUMELE DIN FAMILIA CRUCIFERE: varza, conopida, broccoli si gulii. Bogate in vitamina C, acid folic, betacaroten, potasiu, fibre si cu continut caloric scazut sunt ideale atat pentru cei care au probleme cu silueta, cat si in prevenirea diferitelor forme de cancer.

2 GOGOSARII, ardeii capia si ardeii grasi, indiferent de culoare, sunt saraci in calorii dar au un continut crescut de vitamina C si provitamina A.

3 PRAZUL este o leguma cu un continut mare de fibre, atat solubile (pectine) cat si insolubile (celuloza). Fibrele solubile dau o consistenta gelatinoasa preparatelor cu praz si reduc absortia intestinala de zahar si colesterol. Fibrele insolubile amelioreaza constipatia dar pot provoca indigestie si balonare la persoanele cu sensibilitate digestiva.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Caria dentară – ce este și cum se tratează

4 SFECLA ROSIE este o leguma bogata in oligoelemente (zinc, fluor, seleniu, mangan) dar si in potasiu, magneziu, fier, fibre si acid folic. Se recomanda ca sfecla sa fie coapta la cuptor, intreaga, cu tot cu coaja, decat fiarta in apa.

5 DOVLEACUL este o sursa bogata de betacaroten, fier, zinc, potasiu si fibre cu efect antioxidant, anticancerigen si de scadere a tensiunii arteriale.

Foto: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri