Alina Neagu este expert Garbo si ne introduce intr-o fascinanta lume extrasenzoriala. Despre talent, talentul la romani (Cristian Gog), despre personalitati legendare precum Houdini sau Wolf Messing, despre abilitatile lor fenomenale, despre limita subtire dintre magie, iluzionism si talent .. aflam de la Alina Neagu.


Wolf Messing
, un evreu de origine poloneza, isi castiga existenta lucrand ca artist de circ, in Berlinul anului 1915 - in plin razboi. Messing avea, la acea vreme, 16 ani.Isi descoperise inca din copilarie capacitatile telepatice si isi castiga existenta pe post de circar, in faimoasa Gradina de iarna a Berlinului.Ii revenea rolul de fachir - Messing putea sa-si anestezieze, la comanda, diferite parti ale corpului, nesimtind nicio durere, atunci cand i se infigeau ace in respectiva regiune, s-o numim "anesteziata". Mai obisnuia sa faca pe detectivul-miracol, atunci cand asistenta ascundea cu dibacie bijuterii sau lucruri diverse, pe care le gasea fara probleme. In acel an, impresarul lui Messing a organizat o reprezentatie la Viena. Sa vedem ce s-a intamplat acolo...

Savantul Einstein, l-a invitat pe Messing sa-i faca o vizita acasa. In biroul gazdei, o surpriza iesita din comun - parintele psihanalizei, Sigmund Freud! Acesta din urma, a fost atat de intrigat de insusirile paranormale ale tanarului, incat s-a decis sa-l supuna la teste.

"Si astazi imi amintesc ordinul mental primit de la Freud, povestea Messing: Du-te si cauta in dulapul de la baie o penseta! Vino langa Einstein si smulge-i trei fire de par din mustata". Dupa ce a adus penseta, Messing s-a indreptat catre celebrul savant, explicandu-i ce i-a cerut Freud sa faca. Einstein a suras si i-a intins obrazul...

Despre Wolf Messing se poate scrie o enciclopedie. V-am extras doar un mic fragment din "Parapsihologia" lui Sheila Ostrander si Lynn Schroeder, sperand ca v-am starnit curiozitatea...

Intuitia se manifesta la absolut toti indivizii, dar in grade diferite, fiind influentata de o multitudine de factori. Factorul genetic ocupa, se pare, cea mai mare pondere. Contextul psihologic favorabil manifestarii intuitiei are ca suport renuntarea la restrictiile logice, nonconformismul si increderea deplina in sansele explorarii perspectivelor. Ceva lapidar, insotit de sentimentul intrinsec al unei evidente absolute, pe cat de subiectiva, pe atat de indubitabila petru cel care o traieste. De la intuitie la citit ganduri sau mutat obiectele cu puterea mintii, este totusi o cale foarte lunga.

Fiecare dintre noi, dispunem de insusiri psihokinetice, in stare latenta. Din pacate, nu stim (mai corect spus - ”am uitat”) sa le accesam. Exista cateva exercitii care se pot constitui intr-un antrenament mental pentru practicarea acestor capacitati latente. N-ar fi realist sa credem ca, in urma lui oamenii vor fi capabili sa-si parcheze masina, doar cu puterea mintii. Dar, ar fi un prim pas catre descoperirea si accesarea in mod responsabil, a unor abilitati carora, societatea, nu le-a acordat o foarte mare atentie. Daca ma intrebati pe mine, le-as introduce in programa scolara. ”Asta ar mai lipsi!” ar spune, cu obida, multi dintre sceptici. Iata un exemplu pentru dezvoltarea lor.


Vizionare placuta

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cristian Gog, omul care s-a jucat cu mintea a milioane de romani.