12:05, 18 Mai 2012 publicat în Lifestyle

Alina Neagu este expert Garbo si ne introduce intr-o fascinanta lume extrasenzoriala. Despre talent, talentul la romani (Cristian Gog), despre personalitati legendare precum Houdini sau Wolf Messing, despre abilitatile lor fenomenale, despre limita subtire dintre magie, iluzionism si talent .. aflam de la Alina Neagu.

A murit aproape misterios la 52 de ani, intr-un turneu (oficial, el a murit de peritonita, neoficial- nu se cunosc foarte bine ciauzele). Interesant este faptul ca, inainte sa moara cu ceva timp, Houdini a achizitionat un sicriu de bronz, pentru a efectua un numar de magie L-a inaugurat cu ocazia acelui turneu. I-a purtat, se pare, ghinion…sicriul a fost folosit pentru a-i transporta trupul defunct, acasa.

Intre Houdini si sotia sa a existat o intelegere: printr-un mesaj codificat, ei ar fi trebuit sa intre in comunicare, de dincolo de moarte. Bess, sotia acestuia, a organizat numeroase sedinte de spiritism dupa moartea lui, dar comunicarea n-a avut loc. Probabil ca nici nu ar fi avut cum . Un sceptic rationalist nu se sezminte nici cand macar atunci cand moare, zic si eu…

Nu pot sa inchei acest articol fara a face referire la celebrele sale numere de iluzionism care aveau drept obiect, levitatia. Iluzia levitatiei se obtine, de fapt, prin hipnoza. Hipnotizatorul, poate produce intepenirea generala a corpului subiectului ales. Pentru a realiza intepenirea generala, iluzionistul aseza subiectul in picioare, cu mainile asezate pe langa corp. Ii spune sa stranga picioarele unul langa altul, apoi ii sugereaza: “corpul iti intepeneste, devine tare ca fierul.Nimic nu te va putea face sa te indoi(…) respiratia ramane calma, te simti bine, dar corpul tau ramane rigid, din ce in ce mai rigid…” In tot acest timp, hipnotizatorul face pase rapide, de sus pana jos,atingand usor grupele de muschi, de la regiunea cervicala, la calcaie. Pentru a face sa inceteze contractura, subiectul trebuie repus in picioare. Hipnotizatorul il loveste usor, cu amandoua mainile, pe gat, spate, coapse, picioare, sugerandu-i: “corpul tau nu mai este rigid, devine suplu si flexibil…”In acest timp, subiectul revine, treptat, la conditia normala.

Citeste si:
Fecioara- poate cel mai bun semn al zodiacului. 13 Lucruri minunate...
Fecioara- poate cel mai bun...

Este inutil sa va precizez faptul ca reusita depinde, in mare masura, de cunostintele, maiestria si forta dominatoare a hipnotizatorului. Am intalnit numerosi terapeuti care, nici dupa un deceniu de practica asidua, nu reusesc mari performante in domeniul hipnozei. Este si acesta un talent care cere un pic mai mult decat exercitiu…

Citeste si:
Contactul piele pe piele dupa nastere: importanta si beneficii...
Contactul piele pe piele dupa...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri