Sarutul face parte din viata noastra de zi cu zi, insa ii acordam atentia necesara? Haideti sa descoperim impreuna noua beneficii miraculoase ale sale!

5. Sarutul are efect de calmant.

Atunci cand saruti persoana iubita, corpul tau prduce numeroase substante chimice. Important de retinut este ca toate aceste substante chimice sunt legate de sentimentul de euforie. In timp ce saruti pe cineva, nivelul de oxitocina din organism creste semnificativ, actionand ca un calmant asupra ta. La fel, chimicalele bunei-dispozitii, endorfinele, sunt si ele secretate intr-un numar mai mare. In plus, atunci cand, in timpul sarutului, se face schimb de saliva, creste si nivelul dopaminei ce creeaza sentimentul de legatura romantica.

Image © Shutterstock.com - 21797347

6. Sarutul tine inima sanatoasa.

Sarutul produce adrenalina in organism, lucru ce ajut inima sa pompeze mai mult sange in corp. La fel, daca te saruti zilnic, iti vei stabiliza circulatia cardio-vasculara, vei reduce tensiunea arteriala, dar si colesterolul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

7. Sarutul previne caderea dintilor.

Sarutul sporeste producerea de saliva, fapt ce reduce bacteriile din cavitatea bucala si aparitia cariilor. Din punctul de vedere al specialistilor, sarutul reprezinta un proces natural de curatare al dintilor ce ajuta la prevenirea cariilor cauzate de particulele de mancare.

8. Sarutul reduce stresul.

In afara de faptul ca face orice persoana sa simta ca pluteste, sarutul te scapa si de stresul acumulat, de exemplu, la locul de munca. Niste sarutari pasionale pot cu usurinta sa reduca stresul psihologic, sa ne scape de emotiile sau gandurile negative si sa ne detensioneze.

Image © Shutterstock.com - 4934080


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri