12:05, 11 Mai 2012 publicat în Lifestyle

Experienta aproape de moarte este una dintre cele mai fascinante teme pentru neurologi, parapsihologi si una dintre cele mai curioase intrebari pentru oamenii din intreaga lume, inca din cele mai vechi timpuri: Ce se intampla cu noi, atunci cand trecem in 'nefiinta'?

Povesti despre experienta aproape de moarte au fost parte a culturii oamenilor de-alungul intregii istorii, dar acest termen (in eng. Near Death Experience) a fost mai serios adus in atentia publicului in anul 1975, de catre pshioterapeutul Raymond Moody, prin intermediul cartii sale, „Life After Life” (Viata dupa viata), unde a prezentat peste 100 de studii de caz, ale unor oameni care intrasera in „moarte clinica” si care, dupa trezire, au relatat experiente uluitoare pe care le-au trait in moduri diferite, dar care totusi au si foarte multe puncte comune.

Experienta aproape de moarte, norocul de a simti ce se intampla dupa?

Curand dupa publicarea cartii "Viata dupa viata", a inceput si studiul stiintific al fenomenului, cercetatorii fiind interesati sa inteleaga ce se intampla in astfel de momente. Din povestiri, experienta aproape de moarte este amintita ca un eveniment care are puterea de a transforma pentru tot restul vietii. Este traita cu intensitate si in mod realist. Atei si oameni care apartin tuturor celorlalte culte religioase - crestini, musulmani, budisti, au povestit astfel de trairi.

Chiar daca sunt relatate experiente foarte diverse, ele par sa aiba totusi, multe aspecte in comun. Cea mai des intalnita este plutirea in afara corpului, parasirea corpului, in timp ce persoanele din jur raman in urma. Cei care traiesc astfel de experiente par sa isi pastreze memoria, sentimentele si identificarea cu o anumita personalitate.

Citeste si:
De ce trosnește maxilarul? Ce este disfuncția ATM?
De ce trosnește maxilarul? Ce...

Gandirea lor in acele momente este foarte activa, auzul este ascutit, iar aria viuzla se extinde la 360 de grade. Unii au povestit ca in afara corpului uman au putut penetra peretii, usile si ca se pot auto-proiecta oriunde isi doresc. Au fost si oameni care au povestit ca au fost capabili sa auda gandurile oamenilor...

Povestea Olgai sau minunata intalnire cu moartea

Olga, o femeie care a trecut prin fascinanta experieta a intalnirii cu moartea, isi povesteste acum trairile pe o pagina de internet dedicata acestui subiect. Beneficiul internetului este si acesta ca oameni din intreaga lume care au trait experiente incredibile, pot sa relateze si sa gaseasca intelegere printre cei care au trecut prin ceva asemanator. Intr-o lume care nu ii crede, ei traiesc o forma de tearpie, povestind cele petrecute si impactul uluitor pe care experienta aproape de moarte l-a avut asupra vietii lor, mai apoi. Olga povesteste despre acel moment unic la peste 30 de ani de cand l-a trait...

Citeste si:
”Bine ai venit, vară însorită!” - magazinul online Born2be prezintă...
”Bine ai venit, vară...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri