3 Aprilie 2012 publicat în Lifestyle 22 share-uri

Pacea interioara este cel mai pretios lucru pe care il putem atinge, insa, in acelasi timp, este foarte greu de explorat. Picatura de Zen de astazi te invata cum sa fii fericit cultivandu-ti pacea interioara.

De ce este important sa iertam? Pentru ca atat timp cat tinem suparare din cauza unei persoane suntem legati de aceasta, gandurile noastre intorcandu-se la ea in mod constant. Legatura emotionala formata ne va crea suferinta si o framantare interioara. Atunci cand iertam nu eliberam doar persoana care ne-a facut un rau, ci ne eliberam pe noi insine de agonie, obtinand pacea interioara.

5. Fii activ, fa ceea ce iti place in viata (insa lipsit de egoism).

Dupa cum am mai spus, pentru a obtine pacea interioara nu trebuie sa ne izolam de lume si sa ducem o viata de calugar. Putem resimti pacea interioara facand ceea ce ne place, fiind activi, insa nu intr-un mod egoist. Atunci cand facem lucruri pentru ceilalti uitam de propriul eu, capatam pacea interioara si ne armonizam cu universul exterior, reusind sa realizam lucruri pe care nici nu ni le-am fi imaginat!

Sa nu uitam sa ne cultivam pacea interioara...

In fiecare zi ne petrecem in jur de opt ore pentru a ne castiga traiul. De ce nu am putea sa ne rupem din zi macar un sfert de ora pentru a ne cultiva pacea interioara? Indiferent cati bani am castiga, acestia nu ne vor aduce niciodata linistea sufleteasca de care avem atat de multa nevoie insa, daca ne dedicam o mica parte din programul nostru meditatiei si relaxari, avem sanse mari sa experimentam pacea interioara si sa ne bucuram altfel de viata.

Nu putem nicidecum cumpara pacea interioara. Ea trebuie creata prin meditatie si un trai mai frumos, prin transcederea lumii gandurilor.

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Lifesyle Feminin.

Iti recomandam si articolul:

Buddha: cele patru Adevaruri Nobile. Cum scapam de suferinta in viata?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri