3 Aprilie 2012 publicat în Lifestyle 22 share-uri

Pacea interioara este cel mai pretios lucru pe care il putem atinge, insa, in acelasi timp, este foarte greu de explorat. Picatura de Zen de astazi te invata cum sa fii fericit cultivandu-ti pacea interioara.

Foto: 55Laney69

Cel care traieste in armonie cu sine insusi, traieste in armonie cu Universul, spunea Marc Aureliu, perfect constient de puterea pe care o are un om atunci cand detine pacea interioara. Pacea interioara este cel mai pretios lucru pe care il putem cultiva, insa, in acelasi timp, este foarte greu de explorat. Putem cu usurinta sa cautam pacea interioara in cele mai nepotrivite locuri...

Nimeni nu ne poate ajuta sa obtinem sau sa pastram pacea interioara, gandurile noastre fiind singurele care o influenteaza in mod pozitiv sau negativ. Pentru a ajunge sa experimentam pacea interioara nu este nevoie sa ne izolam de lume si de prieteni intr-un loc pustiu. O putem experimenta aici si acum. Trebuie doar sa o valorificam si sa ne chinuim din rasputeri pentru a transforma pacea interioara in realitate. Rezultatele vor demonstra ca a meritat cu desavarsire.

"Posesiunea bogatiilor materiale, fara pacea interioara, este ca si cum ai muri de sete in timp ce faci baie într-un lac". ( Paramahansa Yogananda)

Pasi importanti pentru a atinge pacea interioara

1. Simplifica-ti viata.

Viata moderna ne tine constant in priza si ne face sa simtim ca nu avem niciodata destul timp. Cum obtinem deci pacea interioara intr-o lume care ne acapareaza constant atentia si nu ne da voie sa ne exploram spiritualitatea, tinandu-ne ocupati incontinuu?


Primul pas ce ne ajuta sa dobandim pacea interioara este SIMPLIFICAREA vietii noastre. Exista numeroase lucruri fara care viata noastra ar fi la fel de frumoasa, insa, de multe ori (din obisnuinta), avem tendinta sa ne incarcam programul cu responsabilitati inutile. Ideal ar fi sa rezolvam fiecare problema/responsabilitate pe rand, cu rabdare, concentrare si calm si sa ne stabilim limite concrete pentru a resimti mai putin stres si a avea rezultate mai bune.

Pentru a experimenta pacea interioara este esential sa evitam activitatile si grijile inutile in viata noastra.

2. Controleaza-ti gandurile.

Gandurile sunt cele care ne determina starea de spirit. Asadar, daca suntem constant “imbibati” in ganduri negative ori distructive, pacea interioara ramane doar o proiectie indepartata a eului nostru pozitiv. Trebuie cu orice pret deci sa ne inundam cu ganduri pozitive. Acest lucru nu este posibil intr-un timp scurt, ci se realizeaza prin meditatie si controlarea emotiilor. In orice moment putem sa ne reamintim totusi ca noi decidem ce ganduri urmam si ce ganduri respingem. Daca atingem pacea interioara, nimeni nu ne poate forta sa devenim sclavii realitatii exterioare sau victime ale propriilor ganduri.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri