23 Ianuarie 2012 publicat în Lifestyle 41 share-uri

Imbratisarea este un medicament universal. Ea vindeca. Alina. Imbratisarea reduce tensiunea arteriala si previne atacurile de inima. Imbratisarea ajuta la scaderea cortizolului, hormonului stresului. In timpul imbratisarii se elibereaza oxitocina, hormonul iubirii.

“Milioane si milioane de ani si tot nu mi-ar putea da jumatate din timpul suficient pentru a descrie acea mica clipa de eternitate cand iti pui bratele in jurul meu si eu imi pun bratele in jurul tau.” - Jacques Prevert

Imbratisarea…. un gest mic, banal, facut doar pe jumatate sau din obisnuinta, un gest pe care il luam de cele mai multe ori ca atare… Dar acest gest mic poate face minuni mari pentru fiecare dintre noi. Lasati-va imbratisati cand simtiti nevoia. Acordati o imbratisare daca cel de langa voi are nevoie de ea. Imbratisarea este un medicament universal. Uneori o raza de soare. O consolare... O mangaiere... O speranta... Un gest usor prin care ii amintesti celuilalt ca ii esti alaturi, la bine si la rau...

Imaginati-va ca doua inimi isi strig mainile cu caldura... Este ceea ce se intampla in timpul unei imbratisari. Distanta dintre oameni si inimi se scurteaza considerabil in timpul unei imbratisari autentice. Suntem cel mai aproape de latura noastra umana. Imbratisati cu sinceritate si din toata inima! Imbratisati fara un motiv anume.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău?


Iata cateva lucruri interesante si sfaturi binevenite despre imbratisare. Ele au fost propuse de Dave Ross in “A Book of Hugs” (Cartea imbratisarilor):

Nu exista imbratisare rea. Exista doar imbratisari bune si imbratisari grozave.

Imbratiseaza pe cineva cel putin o data pe zi. Imbratiseaza de doua ori intr-o zi ploioasa.

Imbratiseaza cu un zambet. A tine ochii inchisi este optional.

‘Cuibareala’ este o imbratisare prelungita.

Imbratisarile de dinainte de culcare alunga visele rele.

Nu imbratisa niciodata maine o persoana pe care ai putea sa o imbratisezi astazi.

Nu poti da o imbratisare fara sa primesti una inapoi.” Dave Ross ( A Book of Hugs):

De ce sa oferim si sa primim imbratisari? Beneficiile imbratisarii si ale atingerii:

- Imbratisarea reuseste, mai pregnant si mai vizibil decat multe din lucrurile care ne inconjoara, sa ne imbunatateasca starea de spirit si sa scada in schimb nivelul de stres.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri