Produsele anti-îmbătrânire - de la ce vârstă avem nevoie de ele?

12:04, 3 Aprilie 2018 publicat în Frumusete

Specialistul dermatolog a explicat cand este recomandata includerea acestor produse in rutina de ingrijire a tenului si daca, intr-adevar, folosirea lor mult prea devreme poate avea efecte nedorite asupra pielii.

“La toate acestea se adaugă și procesul natural de îmbătrânire, în urma căruia pielea își pierde colagenul și elastina. Produsele anti-îmbătrânire pot ajuta la încetinirea tuturor acestor efecte nedorite, precum și la inversarea lor”, adaugă domnul doctor Laurențiu Vladau.

Pentru a-i oferi tenului o îngrijire corectă este foarte important ca alegerea produselor de îngrijire să fie făcută în funcție de vârstă. Produsele anti-îmbătrânire, în special cele cu antioxidanți, pot fi utilizate încă de la 20 de ani, având un efect extrem de benefic asupra aspectului tenului, mai ales dacă sunt folosite în combinație cu un stil de viață sănătos.

Citeste si:
MÁDARA Organic Cosmetics lanseaza OCEAN LOVE, editia limitata de...
MÁDARA Organic Cosmetics...

Între 25 și 35 de ani, primele semne ale îmbătrânirii pot fi prevenite prin hidratare, limitarea stresului și stimularea producției de colagen. Nu trebuie uitată nici protecția solară, necesară pentru a preveni apariția petelor pigmentare – care pot apărea în special în timpul sarcinii.

“La această vârstă pot fi introduse în rutina de îngrijire a pielii ingredientele active anti-îmbătrânire, dintre care retinolul este o opțiune populară deoarece este în esență vitamina A pură, cunoscută atât datorită efectelor benefice pentru pielea predispusă la acnee, cât și ca soluție puternică împotriva îmbătrânirii. Este recomandat, însă, ca alegerea unui produs care conține astfel de ingrediente să fie făcută alături de medicul dermatolog”, atenționează specialistul dermatolog.

Citeste si:
FRANCIZA DE INFRUMUSETARE NO+VELLO AJUNGE SI IN FAGARAS
FRANCIZA DE INFRUMUSETARE...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri