Produsele anti-îmbătrânire - de la ce vârstă avem nevoie de ele?

12:04, 3 Aprilie 2018 publicat în Frumusete

Specialistul dermatolog a explicat cand este recomandata includerea acestor produse in rutina de ingrijire a tenului si daca, intr-adevar, folosirea lor mult prea devreme poate avea efecte nedorite asupra pielii.

Comunicat de presa

Vârsta la care este recomandată începerea folosirii de produse anti-îmbătrânire este încă un subiect controversat în care părerile sunt împărțite, iar mituri cum ar fi că folosirea lor prea devreme va avea un efect opus fac ca situația să fie chiar și mai neclară.

Citeste si:
Căderea părului după Covid. Există un tratament cu adevărat eficient!
Căderea părului după Covid....

Domnul doctor Laurențiu Vladau, specialist dermatolog în cadrul Clinicii Hebra Dermatologie, a explicat când este recomandată includerea acestor produse în rutina de îngrijire a tenului și dacă, într-adevăr, folosirea lor mult prea devreme poate avea efecte nedorite asupra pielii.

Conform specialiștilor, produsele anti-îmbătrânire nu reprezintă o parte esențială a rutinei de îngrijire a tenului la 20 de ani sau mai devreme, însă pentru a păstra strălucirea și vitalitatea pielii pe termen lung, aceasta este vârsta la care trebuie acordată o atenție deosebită stilului de viață și obiceiurilor care pot fi dăunătoare.

Citeste si:
Cum a influențat pandemia COVID-19 tratarea pacienților cu cancer...
Cum a influențat pandemia...

Astfel, studiile efectuate în acest sens au concluzionat în unanimitate că cele mai importante lucruri pe care o persoană le poate face între 20 și 30 de ani pentru sănătatea și frumusețea tenului este hidratarea, evitarea fumatului și purtarea de protecție solară pe tot parcursul anului.

"Cel mai important lucru pe care persoanele tinere îl pot face pentru a întârzia apariția primelor semne de îmbătrânire este utilizarea produselor de protecție solară cu spectru larg SPF 30 sau mai mare în orice perioadă a anului, precum și evitarea fumatului. Studiile arată că acest obicei nociv împiedică capacitatea organismului de a produce colagen și, de asemenea, favorizează apariția prematură a ridurilor. Un alt pas important pentru a păstra pielea tânăra cât mai mult timp este și hidratarea cu ajutorul unor produse de înaltă calitate, potrivite tipului de ten pe care îl avem”, explică specialistul dermatolog.

Când e “prea devreme” pentru produsele anti-îmbătrânire?

Deși există anumite temeri în acest sens, specialiștii dermatologi spun că nu este niciodată prea devreme pentru utilizarea produselor anti-îmbătrânire. Acestea sunt, în fapt, de ajutor în prevenirea îmbătrânirii pielii, care de-a lungul timpului este deteriorată de efectele negative ale razelor solare, radicalilor liberi și toxinelor.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri