12:01, 9 Ianuarie 2009 publicat în Frumusete

Medicamentul denumit Lattise este destinat in primul rand tratarii unei afectiuni cunoscute sub numele de hipotricoza, conditie in care apare o diminuare sau o oprire a dezvoltarii sistemului pilos, persoanele afectate avand gene scurte si rare.

O companie americana astepta aprobarea FDA (Food and Drug Administration) pentru a lansa pe piata un medicament despre care sustine ca reprezinta un mijloc sigur si eficient pentru obtinerea unor gene mai lungi si mai pline.

Medicamentul denumit Lattise este destinat in primul rand tratarii unei afectiuni cunoscute sub numele de hipotricoza, conditie in care apare o diminuare sau o oprire a dezvoltarii sistemului pilos, persoanele afectate avand gene scurte si rare.

Substanta activa din Latisse este aceeasi ca si in medicamentul numit Lumigan, folosit in tratamentul glaucomului. Pacientii care isi administreaza acest medicament in tratamentul glaucomului au ca efect secundar cresterea genelor.

Citeste si:
Motive pentru care merită să colaborezi cu un designer de interior
Motive pentru care merită să...

Latisse se aplica odata pe zi, la baza genelor superioare, cu ajutorul unui dispozitiv steril. Odata ce utilizarea sa a incetat, genele vor reveni treptat la dimensiunile dinaintea tratamentului.

Latisse este un analog de prostaglandine, o substanta lipidica derivata din acizi grasi, ce se leaga de receptorii prostaglandinici. Acesti receptori sunt prezenti in par si se crede ca sunt implicati in dezvoltarea si cresterea foliculilor pilosi.

Citeste si:
Psihologia culorilor: Proprietățile psihologice ale celor 11 culori...
Psihologia culorilor:...

Efectele adverse ale acestui medicament includ inrosirea ochilor, mancarime, innegrirea pielii de pe pleopa superioara. Desi nu s-a constatat in testele clinice, firma producatoare atentioneaza asupra faptului ca medicamentul poate modifica culoarea ochilor, aceasta virand spre caprui, uneori schimbarea putand fi permanenta.

Oftalmologii sunt rezervati cu privire la folosirea unui medicament destinat tratamentului glacomului in scopuri estetice si atentioneaza asupra riscului utilizarii neadecvate si abuzive, mai ales in cazul adolescentelor.

Se asteapta ca produsul sa fie lansat in prima parte a acestui an.

Sursa: Healthy.ro.

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

S-a descoperit o noua boala: Lipsa Internetului

Tumorile fibroide uterine

Tratamente naturiste pentru acnee


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri