Asupra tenului, mastile cu namol actioneaza purificator, eliminand celulele moarte si favorizand aparitia altora noi.
Mentinerea frumusetii tenului si parului a constituit dintotdeauna una dintre preocuparile centrale ale femeii, iar printre solutiile cele mai eficiente se numara si namolul. Namolul terapeutic este un strat mineral sedimentar extras de pe fundul marilor sau al zonelor de coaste avand un continut bogat de substante organice si minerale. In cosmetica, extractul purificat din namol il regasim in produse speciale pentru baie si in mastile destinate ingrijirii tenului si parului ca si ingredient activ. Cateva dintre secretele frumusetii pe baza de namol ni le dezvaluie Iulia Dribnohod in ghidul sau estetic “1000 de retete ale frumusetii”.

Masca cosmetica de namol

Asupra tenului, mastile cu namol actioneaza purificator, eliminand celulele moarte si favorizand aparitia altora noi. Namolul are proprietatea de a absorbi impuritatile care se depun pe epiderma, curatand pielea in profunzime. De asemenea, in lupta impotriva ridurilor, namolul constituie un aliat de nadejde, continutul sau de magneziu, cupru, siliciu si zinc permitandu-i acest lucru. Aceste elemente contribuie intr-un procent extrem de mare la producerea elastinei si a colagenului, responsabile de elasticitatea si supletea pielii. Actionand in profunzime asupra pielii, elementele continute de namol incetinesc imbatranirea prematura a pielii si indeparteaza tensiunile din muschii fetei.

Cum actioneaza de fapt namolul asupra pielii, ne explica Iulia Dribnohod. “Sub actiunea mastii de namol, vasele se dilata, imbogatindu-se circulatia sangelui si a limfei, metabolismul substantelor, troficitatea tesuturilor, respiratia tisulara, accelerandu-se procesele oxidative si regeneratoare de la nivelul pielii. Ca urmare, revine culoarea sanatoasa a pielii, aceasta devenind elastica si catifelata. Preparatul regleaza tonusul muschilor fetei (ai mimicii), netezeste ridurile. Sub actiunea mastilor, se atenueaza si se resorb cicatricele”.

Mastile cu namol sunt indicate mai ales in cazul tenului gras, al pielii seboreice, in tratarea cosurilor sau in cazul pielii flasce si ofilite a fetei si a gatului, avand o mare putere de absorbie a sebumului sau al excesului de grasime vizibil la suprafata tenului. Specialistii nu ne recomanda insa aplicarea mastii cu namol in cazul dermatitei sau a acneei rozacee.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine Celebreaza Ziua Pamantului 2023 cu legendarul scrub de corp SABON

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri