In iubire sa nu spui niciodata ca stagnezi: Cele 3 etape ale intimitatii si ale sexualitatii unui cuplu

12:08, 9 August 2011 publicat în Familie

Intr-un cuplu, intimitatea si sexualitatea cunosc 3 etape de evolutie in viziunea lui David Deida, cunoscut speaker international si autor specializat in relatiile sexuale.

Intimitatea cunoaste 3 etape in viziunea lui David Deida, cunoscut speaker international si autor specializat in relatiile sexuale, spirituale si emotionale care se stabilesc intre persoanele de sex masculin si cele de sex feminin. David Deida vorbeste despre tipurile de intimitate si legatura care se stabilesc intr-o relatie in cartea sa ‘Intimate Communion”.

ETAPA 1: Relatia de dependenta – “Barbatii sunt barbati si femeile sunt femei”

Citeste si:
Lecție deschisă de astrologie: 10 lucruri pe care vrem să le știi...
Lecție deschisă de...

Relatia dependenta, spune David Deida, este foarte mult asemanatoare relatiilor in care se lasau angajati parintii nostri si in care rolurile erau definite intr-un mod traditional. In aceasta relatie, femeia este femeie si se presupune a fi extrem de feminina, blanda, iubitoare, iar barbatul este barbat si se presupune a fi extrem de masculin, macho, dur. In aceasta etapa a intimitatii, masculinitatea si intimitatea sunt exercitate insa intr-un mod stereotipic, iar acest cuplu reprezinta de fapt extremele a ceea ce este considerat a fi feminin si masculine. “Intr-o relatie de dependenta, sexul si puterea sunt uneori dureros amestecate.”, spune David Deida. Cei doi parteneri sunt de fapt parteneri intr-un joc al puterii si confunda relatia de dominanta dintre stapan-slav cu ceea ce se presupune a fi iubirea adevarata.

Relatia de dependenta este o relatie bazata pe o inegalitate de putere, unul din parteneri avand tendinta de a-si exercita puterea asupra celuilalt, iar celalalt acceptand dominanta si cedand din puterea sa din nevoia de a se simti iubit si acceptat. Adesea cei doi parteneri devin dependenti unii de altii din motive financiare, pentru sex, pentru a primi sprijin emotional, pentru ca au un lucru in comun: ambii sunt parintii aceluiasi copil. Sexualitatea poate fi insa extrem de buna in cadrul acestei relatii, cu precadere postcerturi, deoarece exista o atractie fizica extrema intre cei doi, furnizata de polaritatea puternica intre parteneri. In timp insa, cei doi se pot simti neimpliniti si limitati de aceste roluri de gen limitative, dar si de dezechilibrele de putere existente la mai toate nivelele.

Citeste si:
Ceai și cafea pentru momente din viață
Ceai și cafea pentru momente...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri