12 Octombrie 2018 publicat în Familie 66 share-uri

Există câteva trucuri la care poți apela ca să-l ajuți pe cel mic să adoarmă mai repede.

Somnul este extrem de important în dezvoltarea unui copil, dar poate fi și cea mai dificilă parte, mai ales dacă este foarte energic și adoarme foarte greu. Pentru un părinte, una dintre cele mai mari provocări este să își reorganizeze tot timpul în jurul programului celui mic, iar când vine vorba despre somn acolo lucrurile se pot complica. Dacă cel mic se confruntă cu probleme în a adormi la ore normale pentru tine, ca să prinzi și tu ferestre de timp pentru liniștea ta, există câteva trucuri la care poți apela ca să-l ajuți să adoarmă mai repede.

7 trucuri ca să-ți ajuți copilul să doarmă mai ușor:

1. Zgomotul alb

Este un sunet similar cu cel pe care copilul îl aude când este în pântece, adică al circulației sângelui din organismul tău. Zgomotul alb este reprezentat de un sunet continuu care îl ajută pe cel mic să se relaxeze și să adoarmă mai repede. Există și cazuri în care cei mici adorm când pe fundal este un zgomot puternic, precum televizorul pornit, aspiratorul sau uscătorul de păr.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline

2. Mișcarea

Mișcarea poate fi un mod foarte util prin care cel mic să se liniștească și să adoarmă, dar și foarte obositor pentru tine. O soluție comodă poate fi un balansoar prin care poți să-l ajuți pe cel mic să adoarmă, iar în același timp să mai scapi și tu de durerile de brațe și de spate.

3. Încearcă un pătuț nou

Dacă cel mic doarme fără probleme, atunci evită să îi schimbi mediul sau pătuțul. În schimb, dacă vezi că adoarme cu mare greutate, încearcă să faci unele schimbări, printre care și locul în care obișnuiește să doarmă. În perioada de creștere, salteaua pe care doarme și spațiul în sine pot deveni incomode pentru el.

4. Respiră profund

Nimeni nu va putea niciodată să te învețe să îi controlezi respirația celui mic, dar poți să îți controlezi tu respirația atunci când el este plin de energie. Respiră adânc, încearcă să nu te enervezi, pentru că este posibil, de la oboseală, iar în timp ce inspiri și expiri profund aer din piept, așează-l cu capul pe coșul pieptului tău și sunt șanse ca cel mic să te urmeze.

7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită Îngrijirea și igiena pielii fragile a bebelușului: 7 obiceiuri de evitat Endometrioza - boala pentru care diagnosticarea corectă poate să dureze chiar si 7-12 ani

5. Fă-i un cuib

Unii copii, când sunt foarte mici, nu vor să se simtă înghesuiți, motiv pentru care vor fi agitați sau chiar nervoși, iar somnul lor și al tău nu vor veni niciodată. Alții, în schimb, iubesc să se simtă ca într-un cuib, fie el și improvizat din perne și obiecte moi și confortabile.

6. Joacă-te cu lumina

Așa cum nu este recomandat să-l lași pe cel mic să se obișnuiască să adoarmă doar când e liniște, la fel nu e bine să-l pui în situația de a se acomoda cu somnul pe întuneric. Te vei trezi că fiecare zgomot și sursă de lumină îl vor deranja, iar casa va deveni un mediu foarte inconfortabil tocmai din acest motiv. Nu este necesar să îl pui să adoarmă cu lumina aprinsă, însă poți monta lumini de noapte în camera lui.

Promenada Mall găzduiește cea de-a șasea ediție a Green Tech & Film Festival, între 29 martie – 7 aprilie Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!   De Paște bucură-te de zile însorite, relaxare și shopping la ParkLake!

7. O temperatură scăzută

Nu trebuie să fie ger în casă, dar temperatura trebuie să fie un pic mai scăzută înainte de orele în care în mod normal ar trebui să adoarmă. Acesta este și unul dintre motivele pentru care baia înainte de culcare este atât de utilă.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Africa Studio


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri