In primul an si ceva ce urmeaza separarii maritale, mamele sunt de multe ori preocupate de problemele personale si financiare. Ca rezultat, ele se departeaza de copiii lor si nu mai sunt parinti eficace. Multe mame sunt profund mahnite de despartire, chiar daca ele au initiat-o, si eforturile lor de a face fata emotiilor si sentimentelor le poate distrage de la nevoile copiilor.

Astfel, mamele fara partener sufera de o supraincarcare cu sarcini. Ele trebuie sa le faca pe toate: sa se duca la serviciu, sa duca gunoiul, sa tunda iarba din curte, sa aiba grija de copii in fiecare zi, sa gaseasca timp sa ii duca la scoala sau la doctor si sa faca si restul. Din pacate, in timp ce mama trebuie sa se adapteze la aceasta postura solicitanta, copiilor le-au crescut nevoile de consistenta, disciplina efectiva si responsabilitate emotionala pe care le asteapta din partea parintilor. In ciuda eforturilor lor de a fi eroice, totusi, mamele preocupate si epuizate fizic pur si simplu nu mai au timp si energie sa intampine aceste nevoi crescande.

Mai mult decat atat, divortul aduce un declin semnificativ in standardul de viata al majoritatii parintilor, in mod special in caminele in care mamele raman capul familiei si unde tatal nu isi asuma un rol activ de parinte. Unele estimari sugereaza ca 25% dintre tati nu reusesc sa-si plateasca pensiile alimentare si alt sfert ofera pensii alimentare inconsistente si insuficiente. Ca rezultat, aceste familii conduse de mame sunt impinse peste limitele saraciei si aceasta povara economica creste riscul aparitiei de probleme privind copiii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Alimentatia si sanatatea copiilor sufera cand acestia cresc in saracie, si meditatiile, jucariile educative, cartile, computerele personale, si alti factori de succes academic devin pur si simplu inaccesibile. In multe cazuri, mamele singure sunt nevoite sa se mute in cartiere marginase cu scoli slab finantate si putine spatii recreative. Copiii crescuti intr-un astfel de mediu vor fi foarte probabil expusi la criminalitate, violenta si la stigmatizarea saraciei. In final, aceste solicitari covarsitoare si aceasta situatie economica de criza sunt acutizate si mai mult pentru ca ele survin toate in acelasi timp.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri