22 Septembrie 2014 publicat în Familie 8 share-uri

Intotdeauna am avut convingerea ca laptele matern este cea mai buna si naturala hrana pentru un nou nascut si abia asteptam sa traiesc acest moment alaturi de copiii mei. Experienta unei nasteri premature nu doar ca mi-a intarit aceasta credinta, dar am constientizat impactul pe care il are asupra dezvoltarii unui bebelus nascut inainte de termen si cat este de important sa le oferim aceasta hrana pe parcursul unei lupte de supravietuire, la inceput de drum in viata. Va invit sa descoperiti si opinia expertilor legata de acest subiect.

Un articol de Diana Gamulescu - Experta Garbo

www.micolino.ro

_____

1. Colostrul este lichidul de „aur”

Colostrul este primul lapate galbui, de o consistenta mai groasa produs in primele zile de la nasterea micutului si este considerat de specialistii in lactatie un super aliment in hranirea bebelusilor nascuti inainte de termen.

Colostrul ar trebui sa fie considerat un „medicament” esential pentru copiii prematuri si, daca este posibil fiecare picatura ar trebui sa fie colectata si salvata. Este mai mult decat o masa, este o economisire de viata pentru sugari.

Colostrul contine concentratii ridicate de proteine, grasimi, vitamine, minerale, care lupta impotriva infectiilor celulelor albe din sange.

2. Colostrul prelungit este specific nasterilor premature

Mamele care nasc prematur au colostrul o perioada mai mare de timp decat mamele care nasc la termen si ajuta la maturizarea tractului intestinal al copilului nascut prematur. Colostrul este foarte important pentru nou-nascuti prematuri! De retinut ar fi ca in timpul ultimului trimestru de sarcina copilul inghite aproximativ 750 ml de lichid amniotic in fiecare zi. Lichidul amniotic are o serie de factori de crestere, anti-inflamator, precum si componente anti-infectioase, care ajuta sa se maturizeze intestinul in tot acest timp.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului Caria dentară – ce este și cum se tratează

Foto homepage: Shutterstock.com; bebelus; bebelus prematur, mama


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri