22 Septembrie 2014 publicat în Familie 8 share-uri

Intotdeauna am avut convingerea ca laptele matern este cea mai buna si naturala hrana pentru un nou nascut si abia asteptam sa traiesc acest moment alaturi de copiii mei. Experienta unei nasteri premature nu doar ca mi-a intarit aceasta credinta, dar am constientizat impactul pe care il are asupra dezvoltarii unui bebelus nascut inainte de termen si cat este de important sa le oferim aceasta hrana pe parcursul unei lupte de supravietuire, la inceput de drum in viata. Va invit sa descoperiti si opinia expertilor legata de acest subiect.

3. Laptele matern contine „bacterii bune”

Cu peste 130 de oligozaharide prebiotice, probiotice si care sunt specifice pentru laptele uman, ajuta la colonizarea intestinelor copilului prematur cu celule vii sanatoase si anticorpi ce contribuie la cresterea de agenti patogeni buni, la protejarea impotriva inflamatiei intestinale severe, infecție numită enterocolita necrotizanta (NEC), care poate fi foarte devastatoare pentru un copil prematur.

4. Laptele matern ajuta tractul digestiv

Laptele uman contine acel ceva denumit factorul de crestere epidermica (EGF), care stimuleaza cresterea celulelor pe linia de intestine, ceea ce le face mai eficiente la digerarea alimentelor.

De asemenea, laptele uman contine o enzima numita lipază care ajuta la descompunerea grasimilor în intestine, astfel încât să poată fi absorbit.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului Caria dentară – ce este și cum se tratează

5. Laptele matern este un constructor al creierului

Laptele uman contine un mix perfect de grasimi speciale, care ajuta la dezvoltarea creierului si a retinei.
Laptele uman contine, de asemenea, acizi grași polinesaturați numite DHA și ARA. Acestea sunt cunoscute sub numele de "grăsimi inteligente". Aceste grasimi inteligente sunt foarte importante pentru producerea de mielina - stratul care izoleaza nervii. DHA și ARA ajuta creierul copilului prematur sa se dezvolte asa cum ar fi trebuit sa se dezvolte in ultimele saptamani de sarcina.

Laptele uman este mai mult decât o masă! El are atât de multe beneficii puternice care ajuta copilul prematur nu numai să crească și să supraviețuiască, dar sa si prospere in unitatea de terapie intensiva. Laptele uman ajută la reducerea multor complicatii grave și ar trebui să fie considerat o parte esențială in ingrijirea nou-nascutilor inainte de termen.

Sursa: Preemies.about.com

****

Cu o experienta de peste 11 ani in domeniul relatiilor publice, Diana Gamulescu a ales calea antreprenoriatului si a infiintat o companie prin intermediul careia comercializeaza produse dedicate bebelusilor cu varste intre 0 si 6 luni. Brandul sau, Micolino.ro, se diferentiaza pe piata prin solutiile oferite parintilor care au bebelusi prematuri sau gemeni. Mai multe detalii despre afacerea sa puteti afla accesand www.micolino.ro.

Incepand din octombrie 2013 Diana Gamulescu se implica si in proiecte sociale, ca memebru in Asociatiei Unu si Unu (www.unusiunu.com), organizatie neguvernamentala care deruleaza programe dedicate prematuritatii si multipletilor.
In ultimii ani Diana Gamulescu a coordonat comunicarea pentru organizatii precum Fundatia Dinu Patriciu, Nissan Romania, Goodyear Dunlop Tires Romania, Indesit Company, Piraeus Bank, Amadeau Romania etc si a gestionat cu succes proiecte care au presupus lansari de produse locale si internationale, targuri si expozitii, campanii ample de comunicare, proiecte in sectorul neguvernamental etc .


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri