6 Decembrie 2012 publicat în Familie 56 share-uri

Fiecare mama isi doreste ca viitorul ei copil sa fie sanatos, inteligent si sociabil. Desi genetica joaca cel mai important rol in stabilirea trasaturilor celui ce se va naste, anumiti factori exteriori pot contribui si ei la formarea copilului.

Expune-ti viitorul copil sunetelor din natura.

Ca viitoare mama, iesi la plimbare si lasa-ti copilul sa fie stimulat de sunetele pe care le percepe prin burtica. Plimba-te prin locuri linistite si evita-le pe cele aglomerate, cu multe masini ori multi oameni. Viitorul tau copil are nevoie sa fie stimulat de sunete naturale precum cantatul pasarilor, fosnetul frunzelor, susurul apei.

Image © Sxc.hu

Acorda o importanta majora nutritiei.

Creierul viitorului tau copil se dezvolta cu o viteza impresionanta in burtica si tocmai de aceea este nevoie sa ii oferi pruncului nenascut toti nutrientii esentiali unui organism. Asigura-te ca ai o dieta bogata in proteine, incluzand si ouale si tine minte faptul ca celulele din creierul celui mic au nevoie si de grasimi. Cel mai bine ar fi sa iti consulti doctorul personal si sa stabiliti impreuna un plan de dieta pe tot parcursul sarcinii.

Nu uita sa iti iei suplimentele de vitamine si minerale.

In afara de o dieta sanatoasa, este important sa iti hranesti organismul si viitorul copil cu suplimente de vitamine si minerale. Astfel, dezvoltarea si cresterea bebelusului din burtica nu vor fi deloc compromise in niciun stadiu al sarcinii. Important de retinut: nu lua ce suplimente crezi tu ca sunt benefice pentru tine si copil. Sfatuieste-te intotdeauna cu un medic.

Image © Sxc.hu

Destreseaza-te.

Hormonii eliberati de organism din cauza stresului pe care acesta il resimte pot avea efecte neplacute asupra sanatatii fizice generale si a dezvoltarii psihice a viitorului tau copil.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri