7 August 2012 publicat în Familie 63 share-uri

Expertul Garbo in Nutritie si Fitness ne vorbeste despre alimentatia care previne obezitatea la varsta adulta, alimentatie care trebuie luata in considerare inca din copilarie.

ALIMENTE SUB SUPRAVEGHERE

Painea

La fel ca adultul, copilul n-ar trebui sa manance paine alba, adica paine obisnuita, fabricata din faina rafinata. De altfel, am precizat ca prin rafinare dispar sarurile minerale si mai ales magneziul.
Vitamina B1 este si ea distrusa prin acest procedeu. Or, se stie ca aceasta vitamina este indispensabila pentru metabolizarea glucidelor.

Painea completa sau integrala, spre deosebire de ce spun unii, nu este decalcifianta chiar daca este fara drojdie. Contine numeroase saruri minerale si se potriveste foarte bine pentru un copil care ar trebui sa aiba o alimentatie bogata in lactate si deci in calciu.

Fainoasele

Cand copilul este dezvoltat normal, ceea ce ar insemna ca tolereaza bine glucidele, nu exista motive sa fie privat de unele fainoase. Dar asta nu inseamna totusi ca glucidele rele, cum se intampla foarte des, trebuie sa devina baza hranei sale (cartofii prajiti de exemplu). De foarte timpuriu copilul trebuie invatat sa aprecieze celelalte legume si leguminoase.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Caria dentară – ce este și cum se tratează

In ceea ce priveste pastele, nu este necesar sa li se dea copiilor paste integrale. Alegeti, mai degraba, spaghete si tagliatele pe care sa le fierbeti exact cat trebuie, ceea ce permite sa-si mentina indicele glicemic la un nivel relativ scazut. Evitati pastele facute cu faina de grau moale, la fel si macaroanele si ravioli, care nu sunt pastificate.

In privinta orezului, nu este deloc necesar sa fie complet. In schimb, este mai bine sa alegeti orez basmati. Obisnuiti sa asortati mereu orezul cu legume (rosii, dovlecei, vinete, mazare, varza etc.) asa cum se face in Asia. In India se serveste chiar cu linte, ceea ce este perfect.

Foto: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri