In Japonia secolului al XVI-lea, sa fii kabuki ("destrabalata") insemna sa sfidezi conventiile, sa imbratisezi noul (si moda "barbara" adusa de occidentali). Asa i se va spune si lui Okuni, fata de la tara al carei viitor nu prevedea nimic spectaculos, dar care iti afla vocatia in dans. Dansul o va purta spre Kyoto si Edo, dansul ii va deschide drumul spre inima barbatilor, spre palatele samurailor si ale concubinelor imperiale. Insa pe frumoasa Okuni nu o atrage stralucirea aristocratiei.
Pentru ea, arta spectacolului se imbogateste in strada, unde viata freamata neingradita. Aici, in fata oamenilor de rand, printre jongleri, muzicanti si femei usoare, daruieste tot ce are mai bun, aici prind viata, din iubirile, dezamagirile si sperantele artistilor, personajele pe care le interpreteaza, aici ia nastere teatrul Kabuki, arta inovatoare ce rupe legatura cu rigidul No. Imbinand ritmurile dansurilor sacre din templele nipone cu muzica vie cantata de oamenii de rand, care isi exprima neingradit pasiunile, Okuni devine prima dansatoare de Kabuki.
Intr-un roman emotionant - in acelasi timp poveste de dragoste si evocare a unei epoci glorioase si sangeroase din istoria Tarii Soarelui Rasare -, Sawako Ariyoshi reuseste sa dea viata unei figuri legendare a Japoniei.
Marea Iubire ZU, festivalul cântecelor de dragoste. De Dragobete,...

Una dintre cele mai importante voci literare ale Japoniei postbelice, autoare de romane, povestiri, piese de teatru si scenraii de film si televiziune, Sawako Ariyoshi (1931-1984) s-a nascut in orasul Wakayama. Isi petrece o parte din copilarie in Java. In 1949 isi incepe la Tokio, studiile de literatura si arta dramatica, pe care le finalizeaza in 1952.
Roman inspirat de povestea adevarata a dansatoarei Okuni din Izumo, creatoarea teatrului japonez Kabuki.
Minte vs creier. Cum ar reacționa creierul fără... minte?

Autor: Sawako Ariyoshi
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?