Prefata cartii "Centrul fiintei"
a simtit ca fiind de datoria lui sa integreze in propria sa activitate de psihoterapeut o traditie orientala, sa transplanteze in Occident experienta spirituala japoneza, asa cum atatia altii au incercat sa faca. Insa el a avut in vedere omul occidental si carenta lui spre deosebire de omul oriental. Suferinta fundamentala a omului este aceea de a-si fi strain lui insusi, de a nu putea sa fie cel care este in fond, in esenta lui. Femininul fiintei a fost dat uitarii. Preocuparea exclusiva pentru exterior, pentru stapanirea si organizarea existentei lui in lume l-a facut pe om sa-si uite dimensiunea esentiala in favoarea dimensiunii existentiale, sa-si piarda interioritatea. Toate cartile lui pledeaza pentru regasirea Fiintei si experimentarea realitatii ultime a omului.Atacul energetic: Semne ca te afli sub un atac energetic

Dintre cartile scrise de el amintim aici doar: Zenul si noi; Hara. Centrul vital al omului; Practicarea Caii interioare. Cotidianul ca exercitiu; Maestrul interior. Maestrul, Discipolul, Calea; A medita. Pentru ce si cum?; Experienta transcendentei etc.
In Romania, volumul de fata este abia a doua ocazie de a lua contact cu spiritualitatea lui Durckheim. Prima ocazie a fost cartea de dialoguri cu preotul ortodox francez Alphonse Goettmann.
Noaptea Muzeelor la Antipa - Urme in timp

Cartea de fata, CENTRUL FIINTEI, este conceputa de Jacques Castermane, omul care i-a fost discipol lui Durckheim mai bine de 20 de ani (1967-1988), din care mai bine de zece ani a lucrat alaturi de el, din inregistrarile discutiilor lor purtate de-a lungul anilor. Totodata avem si relatarea primei lui intalniri cu Graf Durckheim, in 1967 la un colocviu, bulversarea traita, socul celui care afla dintr-o data sensul mult cautat. La fel ca pentru multi altii care l-au intalnit Durckheim, si in viata lui Castermane exista un inainte si un dupa aceasta intalnire. (Viorica Juncan)
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?