28 Decembrie 2011 publicat în Cultura 1 share-uri

Filmul PINA, in regia lui Wim Wenders, este propunerea Germaniei la Premiile Oscar pentru categoria 'cel mai bun film strain' si se regaseste pe lista scurta a nominalizarilor la sectiunea documentar.

In plus, PINA concureaza pentru premiul ARTE oferit de Academia Europeana de Film. Oscarurile europene vor avea loc in data de 3 decembrie 2011 in Berlin.

PINA a fost lansat pe marile ecrane in toamna aceastui an de Parada Film si a fost cel mai vizionat documentar in cinematografele din Romania. De asemenea, PINA este filmul semnat de Wim Wenders care a adunat cel mai mare numar de spectatori in salile de cinema.

Parada Film a lansat de asemenea, productia PINA pe DVD, iar filmul este disponibil in marile retele de librarii.

Asa cum este prezentat de regizorul Wim Wenders, PINA este un film pentru Pina Bausch, una din cele mai importante si apreciate coregrafe ale dansului contemporan.

Filmat cu trupa de dans Tanztheater Wuppertal Pina Bausch, productia ilustreaza revolutionara si originala arta a marii coregrafe germane care a murit in vara anului 2009.

Lansarea lungmetrajului in Romania a beneficiat de o campanie de promovare fara precedent in peisajul cinematografic autohton: personalitati din showbiz, media, sport si din domeniul cultural au sustinut PINA, invitandu-i astfel pe spectatori sa ia parte la o experienţa cinematografica unica. Intr-o mişcare de forta, personalitati indragite de public au fost alaturi de fenomenul cinematografic al anului, PINA, prin testimoniale filmate ce pot fi vizionate pe pagina oficiala paradafilm.ro, pe retelele de socializare si pe canalul YouTube Paradafilm. Din campanie au facut parte, printre altii: Victor Rebengiuc, Maia Morgenstern, Oana Pellea, Alexandru Tomescu, Cristina Bazavan, Farid Fairuz.

Trailerul filmului PINA, de Wim Wenders:


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri