16 Noiembrie 2011 publicat în Cultura 24 share-uri

La Academia Boema, o data pe luna, este invitata la o cafea cate o femeie care s-a remarcat in domeniul sau, care ne inspira, si in fata careia sa reinvatam sa facem exercitii de recunostinta si apreciere.

Traim intr-o lume a paradoxurilor. Cand spunem mediu academic, ne imaginam un spatiu rigid, ultra-rational, sterp, rupt de cotidian, ferecat intr-un „turn de fildes” al teoriilor. Iar cand spunem boema ne gandim la domeniul artistic, si el rupt de lume, dar la cealalta extrema, caracterizat prin naivitate, visare, irational, excese, dezordine, melancolie, ferecat de asemenea intr-un alt „turn de fildes”.

Centrul FILIA isi propune ca acest proiect de dezbateri culturale sa ne convinga pe toti sa coboram din turnurile noastre de fildes, reale sau inchipuite, pentru a ne intalni la o cafea si a ne cunoaste mai bine, pentru a depasi preconceptiile despre aceste lumi aparent antinomice – academic vs. artistic.

Traim cu sentimentul ca zi de zi trec pe langa noi oameni frumosi, pe care nu avem ragazul sa ii descoperim. Ne plangem tot timpul ca spatiul public nu ne ofera modele feminine veritabile, ci doar femei-obiect, insa uitam adesea ca tine de noi sa alegem altceva si sa ne cultivam alte modele, pe care le avem in jurul nostru din plin.

Ne propunem astfel ca o data pe luna sa invitam la o cafea cate o femeie care s-a remarcat in domeniul sau, care ne inspira, si in fata careia sa reinvatam sa facem exercitii de recunostinta si apreciere. Consideram ca aceasta este o nevoie atat a noastra, a celor din mediul academic, cat si a femeilor extraordinare care merita sa isi cunoasca admiratorii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei

A treia editie a Academiei Boema va fi dedicata descoperirii femeilor fascinante care se ascund dupa coperti – scriitoarelor interbelice din Romania. Bianca Burta-Cernat este cea care ne va ghida si ne va prezenta tabloul unei literaturi ascunse noua pana acum, literatura scrisa de femei.

Ce este special la „Fotografii de grup cu scriitoare uitate” este tandretea si totodata, spiritul critic cu care aceste scriitoare sunt analizate si prezentate, creand o imagine cat mai completa a unor ani si a unor pagini omise de istoria literara romaneasca. Alaturi de Bianca Burta-Cernat, va invitam sa admirati si voi aceste scriitoare, incercand in mod empatic sa intelegem tumultul acelor ani: emanciparea femeilor din Romania, erotismul acelei vremi, intrigile literare, scrisul ca metoda de evadare din sistemul patriarhal.

adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri