21 Septembrie 2011 publicat în Cultura 45 share-uri

In perioada 30 septembrie-2 octombrie, la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucuresti va avea loc a III-a editie a Festivalului Namaste India. Editia este consacrata personalitatii lui Rabindranath Tagore, primul laureat al Premiului Nobel pentru Literatura din Asia, in 1913.

Anul acesta se implinesc 150 de ani de la nasterea marelui poet Rabindranath Tagore iar editura Cununi de stele, partenera a Festivalului Namaste India, va celebra si ea evenimentul, dupa urmatorul program:

- vineri, 30 septembrie, ora 12, lansarea cartii Dragostea

incurca, dragostea descurca, traducere din bengali de Amita Bhose, singura traducatoare in romana a scriitorului direct din limba materna, limba bengali. Dragostea…, piesa de teatru in patru acte, este o comedie care trateaza viata de familie a clasei intelectuale indiene. Actiunile se petrec in Calcutta, dialogurile sunt pline de rafinament si umor iar incurcaturile in care se afla personajele principale si care sunt create de ei insisi provoaca rasul.


Este una dintre cele mai interesante comedii din repertoriul teatrelor din Bengal, jucandu-se din anii 1930 pana in prezent, montata pentru intaia oara in regia autorului. In Romania a fost pusa in scena in 1981, la Casa Universitarilor, in regia si interpretarea studentilor Amitei Bhose. A fost, totodata, prima reprezentatie de teatru indian din Romania. Locatie: Scena

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

sambata, 1 octombrie, ora 15, prezentarea conferintei Tagore si Eminescu – doi poeti care nu s-au cunoscut niciodata, de Amita Bhose. Lectura – Carmen Musat-Coman, director editorial Cununi de stele. Locatie: Gospodaria Moiseni.

duminica, 2 octombrie, ora 15, recital de poezie. Participa Carmen Musat-Coman, cu traduceri ale poeziei lui Tagore realizate din limba bengali in romana de catre Amita Bhose. Locatie: Gospodaria Moiseni.

Programul detaliat se afla pe site-ul organizatorilor – www.namasteindia.ro iar despre opera lui Tagore pe www.amitabhose.net si www.edituracununidestele.ro

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri