17 August 2011 publicat în Cultura 161 share-uri

Exista foarte multe femei care isi dedica si care si-au dedicat viata fotografiei, un domeniu la inceput dominat de barbati. Ceea ce este fascinant in legatura cu fotografia realizata de femei este faptul ca ele surprind lumea intr-o maniera cu totul si cu totul diferita fata de colegii lor de bransa.

Vedeti o galerie cu fotografii realizate de Julia Margaret Cameron.

2. Diane Arbus (1923 - 1971)

Diane Arbus este foarte cunoscuta pentru imaginile ei cu oameni de la marginea societatii. Ea a fotografiat oameni catalogati ca diferiti, “altfel” cei pe care majoritatea ii percepea ca neapartinand societatii.

Fotografa a cresut intr-o familie bogata din New York si curand dupa ce s-a casatorit a pus bazele unei afaceri cu fotografie, alaturi de sotul ei Alan Arbus. Curand s-a plictisit de fotografia comerciala si a inceput sa se ocupe mai mult de subiectele care o preocupau mai tare.

A surprins travestiti, pitici, nudisti, giganti; genul acela de oameni pentru care un loc normal in societate nu este rezervat. Una dintre fotografiile fascinante realizate de Diane ilustreaza un cuplu de adolescenti surprinsi pe Str. Hudson din New York , ale caror haine si expresii faciale par sa apartina unor persoane cu mult mai in varsta. Este genul acela de ciudatenie ce caracterizeaza munca lui Diane Arbus.

Din pacate, viata lui Diane s-a sfarsit tragic. Ea s-a sinucis in anul 1971, in urma unei depresii. Vizitati site-ul fotografei, pentru un portofoliu complet.

Foto de Diane Arbus/ sursa Flickr Creative Commons

3. Margaret Bourke - White (1904 - 1971)

Margaret Bourke White este una dintre cele mai faimoase fotografe din toate timpurile. Prin munca ei ea a deschis drumul femeilor in aceast domeniu care le excludea. Margaret a facut cariera in foto-jurnalism. Ea a lucrat pentru revista Fortune in anul 1929. Iar in anul 1930 a fost primul fotograf occidental caruia i-a fost permis sa surprinda imagini industriale din Uniunea Sovietica.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri