Transilvania Fest este un festival de cultura si mancare care promoveaza traditiile, cultura si punctele forte din zona omonima.

Comunicat de presa

Editia a saptea a festivalului itinerant de cultura si mancare Transilvania Fest se va desfasura in judetul Alba. Dupa o cercetare de 4 luni, festivalul stabileste orasul Blaj ca locatie pentru 2011.

Transilvania Fest este un festival de cultura si mancare care promoveaza traditiile, cultura si punctele forte din zona omonima. In 2008 festivalul, pe atunci numit Turda Fest, devine itinerant, pentru a putea astfel sa promoveze Transilvania din diverse puncte ale acestei regiuni. Principiul de lucru este cel al rotatiei, in fiecare an fiind randul altei localitati transilvanene sa aiba parte de beneficiile unui asemenea proiect, derulat atat pe termen scurt cat si pe termen mediu si lung.

Dupa ce ultimele doua editii ale festivalului s-au desfasurat in judetele Cluj si Sibiu, am ales prin principiul rotatiei, dintre toate judetele Transilvaniei, judetul Alba. Dupa patru luni de cercetari, ne bucuram ca am gasit gazda editiei din 2011: municipiul Blaj, un oras ospitalier si ofertant din punct de vedere cultural si logistic. (Rares Craiut, director de festival)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli

Festivalul, ca eveniment derulat pe trei zile, se doreste a fi doar varful aisbergului: promovarea unor manifestari specifice si aducerea de turisti si cumparatori.

Pe langa acestea, Transilvania Fest lucreaza de-a lungul anului cu reprezentanti ai comunitatii, din sectoarele public, privat si non-profit. De asemenea, organizeaza intalniri cu lideri din comunitate, lucreaza cu copiii si profesorii, identifica potentialii mestesugari si producatori din zona si demareaza procedurile de certificare a acestora. Parteneriatele cu comunitatile de afaceri din zona sunt cautate si incurajate, pentru a potenta responsabilizarea acestora fata de oamenii si locurile unde isi desfasoara activitatile economice.

O componenta definitorie a festivalului o constituie implicarea unor parteneri si colaboratori care sa contribuie cu experti nationali si internationali pe diverse domenii cum ar fi turism cultural, gastronomie, marketing, ospitalitate sau educatie.

Festivalul Transilvania Fest are ca scop dezvoltarea, organizarea si implementarea unui proiect care sa contribuie la dezvoltarea comunitara, comerciala Si turistica in regiunea Transilvaniei. Transilvania Fest 2011 se va desfasura in perioada 29-31 iulie pe Campia Libertatii din Blaj.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri