Povestea despre Alex, un pusti care gaseste un porumbel bolnav in strada si il duce acasa unde intampina rezistenta vehementa a tatalui, a impresionat publicul si juriul Festivalului International de Scurtmetraje din Praga, fiind desemnat filmul castigator al celei de-a 6-a editii a Festivalului.

Adrian Sitaru semneaza alaturi de Titus Muntean, regia pentru primul serial de televiziune produs in limba romana de catre HBO - "In deriva", cu Maria Dinulescu si Marcel Iures.

Intrand in competitie alaturi de alte 14 filme, semnate de regizori din Noua Zeelanda, Thailanda, Islanda, Israel, Marea Britanie, Danemarca, Belgia, SUA, Canada, Norvegia, Polonia, Iran, Suedia, productia romano-olandeza in regia lui Adrian Sitaru a fost desemnata sambata, in fata unui public foarte numeros, castigatoarea Marelui Premiu, in valoare de 5000 de euro, ne informeaza ICR Praga.

Juriul festivalului, format din regizoarea si actrita israeliana Hagar Ben-Asher, jurnalista elvetiana Eileen Hofer, coordonatoarea PR a Festivalului de la Namur Anne-Françoise Reynders, directorul companiei cehe Aerofilm Ivo Andrle si fotograful ceh Vaclav Jirasek, a oferit doua mentiuni speciale co-productiei thailandezo-americana „In space”, un film despre un calugar care descopera un loc sigur intre prezent si viata de dincolo (regia Visra Vichit-Vadakan), si filmului englezo-danez „Jenny & the Worm” despre doi punkeri de 12 ani (regia Ian Clark). Publicul a votat comedia danezo-britanica „I Love Luci”, despre un cuplu menit sa fie mereu despartit, in regia lui Collin Kennedy.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

"Colivia" de Adrian Sitaru, trialer:

Festivalul International de Scrutmetraje de la Praga, aflat la cea de-a sasea editie, s-a desfasurat intre 19 si 23 ianuarie 2011, in cele doua sali ale Cinematografului Svetozor din Praga.

Festivalul este organizat de Film Servis Festival Karlovy Vary, producatorul renumitului Festivalul International de Film de la Karlovy Vary. Festivalul International de Scrutmetraje de la Praga isi propune sa contribuie la dezvoltarea si promovarea filmelor de scurt metraj si incurajarea productiei de filme scurte.

Filmul lui Adrian Sitaru a fost de asemenea premiat anul trecut, in cadrul prestigiosului festival de film de la Berlin, in cadrul sectiunii Berlinale Shorts.

Site-ul hbo.ro noteaza ca Adrian si-a inceput cariera in 1997. In 2001 a fost asistent regizor pentru filmul "Amen" regizat de Costa Gravas si pentru filmul "Vacuums" regizat de Luke Cresswell si Steve McNicholas. A fost co-regizor al primului serial de drama din Romania, "In familie", produs in 2002-2003 pentru Prima TV. In perioada 2004-2005 a regizat prima telenovela romaneasca pentru MediaPro, "Numai iubirea". Tot pentru MediaPro, in 2006, a regizat noua filme de televiziune. In 2007 a fost regizor si scengraf a scurt metrajului "Valuri" - selectionat la peste 150 festivaluri de film internationale si castigator a 27 premii. In 2008 a scris, regizat, produs si editat filmul de lung metraj "Pescuit sportiv" - castigator a 7 premii si vandut in peste 12 teritorii. In anul 2009 a scris si regizat scurt metrajele "Lord" si "Colivia".

S-a nascut pe 4 noiembrie 1971 in Hunedoara.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri