Ruxandra Donose, mezzosoprana romana de talie mondiala, va urca vineri, 21 ianuarie 2011, pe scena Salii Radio, pentru a interpreta rolurile principale din doua opere aproape necunoscute la noi Ora spaniola si Copilul si vrajile, ale compozitorului Maurice Ravel.

Peste ocean a cantat la Metropolitan Opera si Carnegie Hall din New York, San Francisco Opera, San Francisco Symphony, Chicago Symphony, Boston Symphony, Los Angeles Opera, Los Angeles Philarmonic, Phildalephia Opera Company, Pittsburg Symphony, Atlanta Symphony, Cincinnati Opera, Toronto Opera Company, Orchestre Symphonique de Montreal si altele, ajungand pana la Tokio, Kyoto, Hiroshima, Beijing, Shanghai sau Hong Kong, fara sa uitam participarea la reputate festivaluri cum ar fi cel de la Glyndebourne, sau Festivalul de la Salzburg. Repertoriul artistei include peste 45 de roluri principale de opera, tot atatea piese de rezistenta din repertoriul vocal-simfonic, sute de lieduri.

Nascut in anul 1969, Julien Salemkour a inceput sa studieze dirijatul in anul 1987, cu prof. Hans Herbert Jris, continuand apoi la Mozarteum, in Salzburg, cu Michael Gielen. In timp, Julien Salemkour si-a insusit un bogat repertoriu de opera fiind dirijor asistent al unor reputati maestri ai baghetei dirijorale precum Christoph von Dohnanyi, Sir George Solti, Pierre Boulez.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Dislexia e superputerea a mii de copii și adolescenți

Din anul 2001, Julien Salemkour este angajat al Operei de Stat din Berlin ca dirijor si asistent al celebrului Daniel Barenboim iar dintre lucrarile dirijate amintim: Flautul fermecat, Don Giovanni, o noua productie Romeo si Julieta, Le Sacre du Printemps, Giselle, Barbierul din Sevilla, Der Ferne Klang de F. Schreker, opera Nasul si baletul Lacul lebedelor. In stagiunea 2005-2006 Julien Salemkour a dirijat Freischtz, Le Sacre du Printemps, Feuervogel, Flautul fermecat, Turandot, Katja Kabanowa.

Ca pianist, Julien Salemkour a evoluat alaturi de New Music Ensemble din Austria, a realizat numeroase prime auditii si inregistrari cu violonistul si dirijorul Oswald Sallaberger, iar ca acompaniator de lieduri, colaboreaza cu Ruth Ziesak (Paris, Radio Classique, Stuttgart, SWR) si Christine Schaefer.

Biletele se gasesc la Casa de Bilete a Salii Radio (Str. Gral Berthelot nr. 60 64) si prin reteaua Eventim, magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti, Humanitas si online pe www.eventim.ro.

Foto: Nicu Alexa


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri