Ruxandra Donose, mezzosoprana romana de talie mondiala, va urca vineri, 21 ianuarie 2011, pe scena Salii Radio, pentru a interpreta rolurile principale din doua opere aproape necunoscute la noi Ora spaniola si Copilul si vrajile, ale compozitorului Maurice Ravel.

Comunicat de presa

"Am sansa de a aparea pe scenele romanesti mai des si ma bucura aceasta situatie. Voi continua sa o valorific." a declarat recent Ruxandra Donose, mezzosoprana romana de talie mondiala.

Solista va urca vineri, 21 ianuarie 2011, pe scena Salii Radio, pentru a interpreta rolurile principale din doua opere aproape necunoscute la noi Ora spaniola si Copilul si vrajile, ale compozitorului Maurice Ravel.

In cadrul concertului programat la ora 19.00, mezzosoprana va canta alaturi de Orchestra Nationala Radio, Corul Academic Radio, Corul de Copii Radio si solistii: Philippe Do, Valentin Racoveanu, Yuriy Tsiple, Petre Burca, Aura Twarowska, Teodora Gheorghiu, Philippe Do, Yuriy Tsiple, Petre Burca, Antonela Barnat si Tina Munteanu.

Interpretarea celor doua opere in acelasi concert reprezinta o desfasurare impresionanta de forte, dar posibila, pentru ca avem de-a face cu doua opere relativ scurte. Sunt doua capodopere ce trebuie cunoscute de publicul din Romania. "Ora spaniola" este o opera destul de greu de pus in scena, pe parcursul careia are loc o cautare febrila a implinirii, a fericirii, aceasta cautare fiind motorul a tot ceea ce se intampla: situatii comice, parodice, triste, dramatice. In "Copilul si vrajile" se reunesc sapte solisti, orchestra, corul mixt, corul de copii, muzica este extraordinar de diversa, solistii sunt toti de foarte buna calitate declara Ruxandra Donose intr-un interviu acordat recent.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Dislexia e superputerea a mii de copii și adolescenți

Cu un nume deja consacrat pe marile scene ale lumii, Ruxandra Donose a abordat de-a lungul timpului roluri din cele mai variate, ce au dezvaluit calitatile sale artistice de exceptie. Inteligenta remarcabila, cultura muzicala solida, cunoasterea perfecta a stilurilor, muzicalitatea, puternica personalitate a artistei ca si eleganta prezentei scenice i-au permis sa abordeze cu acelasi succes un repertoriu divers. Debutul international la Opera din Basel, urmat de cel de la Opera de Stat din Viena au marcat inceputul unui drum ce avea s-o poarte pe toate meridianele, de la Royal Opera Covent Garden, Opera Bastille si Opera Mare din Paris, Deutsche Oper Berlin, Semper Oper Dresda, Opera din Hamburg, Opera din Zrich, Teatro Regio - Torino, Teatro La Fenice - Venezia, Teatrele de Opera din Helsinki, Copenhaga, Filarmonica din Mnchen.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri