21 Iunie 2016 publicat în Consiliere 15 share-uri

Toata lumea se enerveaza sau devine anxioasa uneori – cand trebuie sa vorbim in public, cand avem probleme financiare, ceea ce e perfect normal. Pentru alti oameni insa, anxietatea devine atat de frecventa sau atat de chinuitoare incat ajunge sa le controleze vietile.

7. Semn de anxietate cronica: Sentimentul ca toti ochii sunt indreptati asupra ta

Oamenii care sufera de tulburare de anxietate se tem de vorbitul in public, dar uneori chiar si interactiuni banale ii fac sa se simta foarte inconfortabil. Astfel, in cazul lor, anxietatea este cauzata de situatii zilnice, cum ar fi faptul de a face conversatii cu participantii la o petrecere, sau faptul de a manca si bea in fata unui numar mic de oameni.

In aceste situatii, oamenii care sufera de anxietate cronica au tendinta sa se simta de parca toti ochii ar fi indreptati asupra lor. Astfel, acesti oameni experimenteaza adesea alte simptome ale disconfortului cum ar fi faptul ca li se inrosesc obrajii, incep sa tremure, au stari de greata, transpira profund sau intampina dificultatea de a vorbi. Aceste simptome pot fi atat de deranjante incat ajung sa le influenteze capacitatea de a intalni si de a se conecta cu oameni noi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA SAGA Festival anunță programul pe zile pentru cea de-a treia ediție: Robin Schulz, Elley Duhe și Vintage Culture printre artiști

8. Semn de anxietate cronica: Atacuri de panica

Atacurile de panica pot fi terifiante. Cine a trecut vreodata prin asa ceva stie cum se manifesta. Este vorba despre aparitia unei senzatii de frica si deznadejde, ca din senin, acompaniata de simptome fizice si emotionale cum ar fi intetirea batailor inimi, ingreunarea respiratiei, transpiratia, slabiciunea in tot corpul, ameteala, durere in piept si senzatia intensa de caldura sau frig.

Nu orice persoana care are un atac de panica sufera si de anxietate cronica. Este o problema cand aceste atacuri de panica se intampla in mod frecvent!

9. Semn de anxietate cronica: Retrairea unui eveniment traumatic

Retrairea constanta unui eveniment traumatic (stres post traumatic) - o intalnire violenta, moartea subita a cuiva drag – acesta este un alt semn de anxietate cronica. Pana de curand, stresul post traumatic era chiar privit ca o forma de anxietate si nu neaparat o conditie separata.

Nicole Cherry va urca pe aceeași scenă cu Sam Smith! ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Dar astfel de evenimente post-traumatice pot sa se intample si dupa evenimente care nu ar parea traumatice in mod evident, cum ar fi in cazul unor oameni care au fost ridiculizati in public. Dupa ce au trait aceasta experienta, pot sa experimenteze socuri post traumatice.

10. Semn de anxietate cronica: Perfectionismul

Mintea obsedata cu perfectiunea merge mana in mana cu tulburarile de anxietate.
Daca te critici in mod constant si daca ai mereu o stare de anxietate ca ai sa faci greseli daca te implici in ceva si daca tot ce faci sau ce fac ceilalti nu se ridica niciodata la standardele tale, atunci probabil ai o tulburare de anxietate.

Perfectionismul este comun in tulburarea obsesiv compulsiva. Aceasta se manifesta in moduri subtile, cum ar fi de exemplu cazul unei persoane care nu poate iesi din casa decat dupa 3 ore, ca sa isi termine machiajul perfect.

Caius Covrig investește milioane de euro și petrece timpul pe Seven Mile Beach, una dintre cele mai scumpe plaje din lume  Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Top 3 zodii pentru care curajul este un stil de viață – au încredere în propriul destin

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri