18 Octombrie 2021 publicat în Casa-Gradina 20 share-uri

Podelele de lemn sunt o alegere frecventă a proprietarilor de locuințe datorită aspectului și durabilității. Indiferent de stilul casei sau de dimensiunea încăperilor, podeaua din lemn este practică și oferă o bună protecție termică.

Este necesar să acordăm o atenție deosebită acestui tip de podea, pentru că este mai dificil de îngrijit decât cele din gresie sau din marmură și avem nevoie de soluții și produse speciale de curățare, pentru a ne asigura că lemnul va rezista în timp în cele mai bune condiții.

Începând cu îngrijirea de zi cu zi și până la tratamentele anuale cu soluții și lacuri speciale, întreținerea podelelor din lemn este o activitate esențială pentru ca acestea să își păstreze aspectul și să nu fie nevoie de recondiționări sau înlocuiri ale plăcilor.

Ce poți face pentru întreținerea podelelor din lemn

Curățarea zilnică a podelelor din lemn este importantă pentru a păstra luciul natural al suprafețelor. Pentru a face acest lucru, folosește un aspirator vertical, care te va ajuta să îndepărtezi eficient urmele de praf. Aspiratoarele verticale au numeroase avantaje, sunt ergonomice, așa că le poți depozita cu ușurință chiar și într-un spațiu mai îngust, și sunt ușor de manevrat dintr-o poziție confortabilă pentru coloană. În plus, au o greutate mai mică decât un aspirator clasic, așa că le poți transporta mai ușor în camera unde ai nevoie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Este recomandat să spălăm podelele din lemn o dată la câteva zile, cu o soluție specială pentru acest tip de suprafețe. Pentru a spăla podeaua, folosește un mop sau o cârpă moale din bumbac. Evită pe cât posibil materialele și soluțiile abrazive, care pot deteriora imediat suprafața podelei. După spălare, este cel mai bine să lași lemnul să se usuce în mod natural, deschizând geamurile.

Dacă vrei să folosești o soluție cât mai naturală pentru a spăla parchetul din lemn, poți folosi o metodă alternativă de curățare. Amestecă un sfert de cană de oțet cu cinci litri de apă și câteva picături de ulei esențial cu aroma ta preferată. Oțetul curăță eficient grăsimea acumulată, fără a deteriora suprafața, iar uleiul esențial îi va da luciu și va emana în cameră un miros plăcut.

Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? Testul lui Mercur Retrograd: Cum te va afecta aceasta perioada? Caria dentară – ce este și cum se tratează

În cazul în care ai optat pentru o podea din lemn de esență prețioasă, pune un covoraș la intrarea în cameră. Așa eviți acumularea de praf și mizerie pe suprafața parchetului. În plus, este mult mai simplu să scuturi și să speli covorul decât să aplici tratamente unei podele din lemn deteriorat.

Picioarele pieselor de mobilier pot zgâria suprafața parchetului din lemn. În plus, mobila din lemn masiv sau din alte materiale grele poate deforma în timp podeaua. Poți evita acest lucru introducând bucăți mici de pâslă sub picioarele mobilei. Atunci când vrei să muți mobila, este recomandat să faci acest lucru ridicând-o, pentru a nu zgâria parchetul.

Curățarea și spălarea parchetului sunt cele mai importante etape pentru a întreține și pentru a prelungi durata de viață a acestor suprafețe. Deși este un material dur și rezistent, lemnul nu este imun la zgârieturi și deteriorări, așa că este important să îi acorzi o atenție deosebită, pentru a te bucura de el cât mai mult timp.

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești!

Ce tratamente sunt recomandate pentru podelele din lemn

Este recomandat să aplici lunar pe podelele din lemn un tratament de întreținere, care să mențină strălucirea parchetului. Pentru acest tip de tratament, se folosește o ceară specială, cu ajutorul unei cârpe moi din bumbac. Tratamentul cu ceară se aplică pe podea după ce aceasta a fost măturată, spălată și bine uscată, pentru a elimina toate petele de grăsime și praful acumulat.

Citește cu atenție instrucțiunile de pe eticheta produselor și cere sfatul unui specialist înainte de a cumpăra ceara, pentru a face cea mai bună alegere pentru tipul tău de podea. În cazul în care podeaua din lemn se află într-o cameră intens circulată, se recomandă aplicarea tratamentului cu ceară de două ori pe lună.

Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre

Micile zgârieturi de pe suprafața unei podele din lemn sunt inevitabile, însă, este bine să știi că poți remedia simplu această problemă, cu ajutorul unui lac special pentru parchet. Acesta are rolul de a finisa lemnul și elimină eficient semnele și zgârieturile de pe suprafață.

Cel mai bun este un lac incolor, care se potrivește pentru orice nuanță. Alege o pensulă mai mare și lată, cu care aplicarea va fi mai rapidă. Lăcuirea parchetului se face o dată sau de două ori pe an, în funcție de gradul de uzură, iar soluția se aplică doar după ce ai curățat și uscat foarte bine suprafața. În caz contrar, particulele de praf sau scamele se vor usca împreună cu lacul.

Întreținerea unei podele din lemn este o activitate care ne poate pune uneori în dificultate, pentru că nu știm care sunt cele mai bune soluții de curățare și tratamente pentru a păstra suprafața podelei ca nouă pentru cât mai mult timp. Însă, dacă alegem cu atenție produsele pentru întreținere și urmăm câteva sfaturi simple, podeaua își va păstra aspectul frumos și strălucitor timp îndelungat.

Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari

Sursa foto: Imagine de Sasin Tipchai de la Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri