12:05, 10 Mai 2018 publicat în Casa-Gradina

Un spațiu mic vine cu propriile avantaje care nu pot fi deloc ignorate.

În primul rând, facturile lunare vor fi mai mici, datorită spațiului redus care trebuie încălzit, mai ales în perioadele reci ale anului. Apoi, curățenia va fi floare la ureche, spre deosebire de cazul cuiva care locuiește la trei camere. Așa cum e și de așteptat, nu totul este simplu atunci când spațiul din casa ta e limitat. Te poți simți în anumite momente înghesuită în propria locuința și există riscul chiar să te plictisești de același decor în fiecare zi. Mai ales că trebuie să trăiești și să dormi în aceeași cameră. Sunt însă soluții care te pot ajuta să fii mai flexibilă, mai creativă și mai îndrăzneață cu spațiul tău.

5 lucruri pe care puțini ți le-au zis despre viața într-un spațiu mic:

1. Investește mereu în mobilă care servește mai multor scopuri

Când trăiești într-un spațiu redus, fiecare centimetru va conta foarte mult. Tocmai din acest motiv este important ca fiecare piesă de mobilier să servească mai multor scopuri. Poți alege o masă pentru cină care poate fi ușor și birou de lucru sau o canapea care se poate extinde într-un pat confortabil de două persoane. Cea mai bună variantă este să faci mereu mobilier de living la comandă, care va veni exact pe dimensiunile de care ai nevoie și care va servi tuturor nevoilor tale în locuință.

Citeste si:
Cum amenajezi o bucatarie cat o cutie de chibrituri. 4 idei...
 Cum amenajezi o bucatarie...

2. Separă-ți spațiile din locuință

Dacă spațiul îți permite, e important să ai delimitări clare în casa ta pentru activitățile diferite. Mulți vor prefera un sistem open-space pentru a se putea bucura de mai mult spațiu, însă acest lucru ar putea anula orice formă de intimitate pe care o vei căuta în casă. Fie că folosești o etajeră înaltă sau un paravan elegant din lemn, unele spații pot fi mult mai relaxante dacă sunt cumva izolate de restul casei, este sfatul specialiștilor americani de la Freshome.com.

3. Regândește spațiile neutilizate

Multe colțuri de locuință, zone din jurul țevilor sau chiar bucăți întregi libere rămân neutilizate, în timp ce dulapurile zac supraaglomerate cu lucruri adunate în ani de zile. Fă-ți timp să regândești aceste zone, caută piesele de mobilier care se potrivesc și folosește-te eficient de ele, pentru a scăpa de dezordine, aglomerație și dezorganizare.

Citeste si:
Trucuri inteligente: Cum sa faci un spatiu mic sa para mare
Trucuri inteligente: Cum sa...

4. Gândește vertical

La fel ca în cazul marilor orașe, extinderea nu mai înseamnă acapararea kilometrilor de teren, ci ridicarea clădirilor tot mai înalte. Aceeași regulă trebuie să existe și în cazul unei locuințe mici, unde capacitatea de depozitare este redusă. Etajerele pot fi cele mai bune prietene și la fel putem spune și despre dulapurile montate strategic în anumite puncte din casă. Îmbracă pereții cu rafturi și folosește-te de fiecare spațiu pentru a te putea descurca într-o casă mai mică.

5. Scapă anual de vechituri

Mai știi cum arată casa alor tăi, plină de haine și obiecte vechi pe care nimeni nu le mai folosește? Așa se va întâmpla și în cazul tău, mai ales dacă te vei muta într-un spațiu mic. Cea mai importanta lecție aici este să știi să renunți la lucrurile care nu îți vor mai fi de folos. Anual, strânge toate obiectele de care nu te mai atingi în mod normal și oferă-le spre donație, dacă vei considera că pot ajuta spre cineva. Desigur, pe unele le poți chiar vinde, dacă vrei să-ți acoperi cheltuielile de întreținere dintr-o lună.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Photographee.eu


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri