O femeie de cariera va accepta mai usor sa divorteze si va insela mai usor. De ce?
O femeie de cariera va accepta mai usor sa divorteze si va insela mai usor. De ce?

In urma cu o luna, o verisoara mai indepartata imi marturisea ca isi iubeste in continuare fostul sot, locuieste alaturi de el, dar intre ei nu va mai fi niciodata ceea ce a fost. El a indraznit sa o insele, ea a indraznit sa afle. Primul pas a fost sa ii ofere actele de divort. Desi el si-a recunoscut greseala, desi a implorat-o sa il ierte sau macar sa treaca peste problema, desi s-a jurat din nou ca o iubeste si ca viata lui nu are sens decat alaturi de ea, nu a putut sa o faca sa se razgandeasca.

Consiliul rudelor trecute de varsta pensionarii a decis ca ea ar trebui sa il ierte. Era prima data cand el calca stramb, era barbat de casa, barbat bun, o iubea, iar copiii aveau nevoie de un tata. De ce sa nu acorde o noua sansa relatiei? Ea a ramas feram pe pozitie, oferind acelasi argument suprem: "sunt o femeie de valoare, nimeni nu ma calca in picioare".

Este mai usor acum sa spui "Pas" unei relatii, chiar daca este vorba si despre copii, mai ales atunci cand reprezentantele sexului frumos nu au nevoie de suportul material al barbatului. Este mai dificil sa treci peste infidelitatile sotului daca esti constienta de propria valoare, daca nu accepti ca o persoana sa iti stirbe respectul de sine.

La fel usor este acum sa si inseli. Lucrezi peste program si timpul petrecut cu cea de-a treia persoana din relatie poate fi usor justificat. Ca femeie de cariera iti doresti intotdeauna mai mult, iar principiile aplicate in viata profesionala ajung de multe ori sa iti ghideze si viata personala.

Relatiile supravietuiesc mai rar si iau nastere mai greu atunci cand prioritatea ta este munca. Ele sfarsesc si mai usor. Aceasta pare a fi tendinta, dar aceasta nu inseamna ca trebuie sa ne luam gandul de la o casnicie frumoasa in care respectam juramantul ca vom fi unul alaturi de celalalt la bine si la rau pana cand moartea ne va desparti. Inseamna doar ca o persoana care munceste mult (indiferent de prima cifra a CNP-ului) va trebui sa munceasca si mai mult pe plan personal. O relatie nu merge de la sine, trebuie sa investim mult, trebuie sa conlucram catre reusita acesteia, trebuie sa ne gestionam bine timpul, altfel cariera poate conduce usor la infidelitate si la divort.

Elena

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri