TEDWomen/in transmisiune live la Bucuresti. Genul acela de momente in care simti ca ai capatat foarte multa energie. Este energia pe care o impart oamenii senzationali celor din jur.

In aceeasi masura, antropologol roman Alexandru Balasescu a avut o prezentare foarte interesanta despre viata unei comunitati dintr-un cartier bucurestean, unde, datorita unui spatiu cultural denumit "La Bomba", viata comunitatii de florari se schimba. Si aici, ca pestetot in lume, interesele economice sunt mult mai mari decta cele culturale, astfel incat spatiul centrului este in pericol de a fi evacuat. Maria Sandor, public policy expert, a vorbit despre schimbarea mentalitatilor despre femei, din Romania post-revolutionara. Din pacate traim intr-o societate patriarhala si nu s-au schimbat prea multe, daca ne uitam la infimul procent de aproximativ 9% femei in Parlamentul Romaniei. Asadar, dragele mele, avem multe de schimbat in tara noastra, avand exemplul TED al femeilor care aduc schimbarea in intreaga lume!

Conferinta principala TEDxBucharest a acestei toamne a avut loc pe 16 octombrie, cu un line-up de 16 vorbitori ale caror discursuri sunt disponibile in format video pe www.tedxbucharest.com. TEDxWomen este unul dintre evenimentele comunitare care a adus laolalta fanii TED in Bucuresti.

TED este o organizatie non profit devotata ideilor care merita impartasite. A inceput acum 25 de ani ca o conferinta de patru zile tinuta in California si a ajuns astazi o conferinta globala care anual invita liderii lumii sa-si prezinte ideile in 18 minute. Discursurile lor pot fi apoi accesate gratuit pe TED.com. Printre vorbitorii TED se numara si Bill Gates, Al Gore, Gane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Phillipe Stark, Ngozi Okonjo-Iweala.

Foto front si main: captura site-ul TED.com

de Iulia Sima

P.S. Ma bucura ca la astfel de evenimente, cunosc sau ii reintalnesc pe foarte multi oameni interesanti. De data aceasta nu am pierdut ocazia de a sta de vorba si de a arunca multe idei in "joc", alaturi de fetele activiste de la Feminism-Romania, un grup de tinere care se straduiesc sa imbunatateasca imaginea si viata romancelor, prin problemele pe care le ridica, de multe ori in dialog cu personalitati ale vietii politice (si publice in general). Prin ceea ce fac ele, prin ceea ce face grupul Ted din Bucuresti si prin ceea ce fac multi alti tineri si mai putin tineri din Romania, societatea noastra incepe sa capete constiiinta si un portret mai frumos. :)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri