12:02, 3 Februarie 2011 publicat în Cariera

"Intre prietene am decis sa facem ceva special pe Facebook. Intr-o perioada in care presa voaioristica si morbida atribuie femeilor ca unica profesie 'cea mai veche meserie din lume'...

...sa redescoperim marile femei ale trecutului pentru a le permite celor de acum sa aiba modele cu care sa se identifice... Alege o mare femeie din istorie si foloseste-i fotografia pe profilul tau. Trimite acest mesaj tuturor femeilor pe care le cunosti”.

Acesta este textul (n.r. tradus) unui mesaj venit de la un contact din Italia, pe care l-am primit pe Facebook. Este vorba despre un joculet destinat retelelor de socializare.

Citeste si:
Peste jumătate de milion de EURO donați în Orașul Faptelor Bune,...
Peste jumătate de milion de...

Mi-a placut foarte tare aceasta idee care uneste spirite intr-un scop nobil. Chiar daca o societate sexista, cea italiana mi se pare mult mai inteligenta in identificarea unor neajunsuri si apoi luarea unei atitudini in favoarea femeilor. Frumos. Am decis sa dau curs invitatiei si mi-am postat la randul meu pe wall-ul Facebook, portretele a trei femei pe care le admir. Este vorba despre Gloria Steinem – feminista, Marina Abramovic – artista si Virginia Woolf – cunoscuta scriitoare.

Acum dau mai departe vestea acestui mesaj si daca va place, puteti sa aderati joculetului de socializare, postand pe Facebook portertul uneia sau mai multor femei pe care le admirati, pentru ca mai apoi sa faceti cunoscut gestul vostru prietenilor si a-i invita sa participe.

Citeste si:
Affinity Life Care: o nouă paradigmă în serviciile de geriatrie...
Affinity Life Care: o nouă...

Cat despre propunerile mele, va promit ca voi scrie despre realizarile si personalitatea acestor femei, in articole viitoare Garbo.ro.

Foto front si main: Amelia Earhart; By Everett Historical /Shutterstock

Jullie


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri