7 Septembrie 2020 publicat în Cariera 3 share-uri

Orice persoană care lucrează are nevoie de o perioadă de refacere.

Oricât de minunată ar fi munca respectivă sau oricât de nemaipomenit ar fi mediul de lucru, efortul depus merită recompensat cu o vacanță.

În privința lucrului de acasă, condițiile rămân același, pentru că nevoile de baza ale angajatului trebuie satisfăcute. Printre acestea, se numără și concediul. Angajatul are dreptul, dar și nevoia de a avea o perioadă liberă în care să își poată face programul cum dorește. Poate să își dorească să doarmă mai mult sau pur și simplu să se plimbe pentru a vizita locuri noi.

În fond, jobul este necesar pentru a ne permite lucrurile pe care ni le dorim, printre care și vacanțele. Și ce poate fi mai frumos, după luni de zile de muncă, să poți face orice îți dorești pentru a te binedispune și a te bucura de senzația deosebită de vacanță.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos
Foto: By GaudiLab /Shutterstock

Dacă lucrăm de acasă, asta nu înseamnă că munca nu ne obosește sau că nevoia de a ne încărca bateriile nu apare, poate chiar mai mult decât atunci când mergeam la birou. Se știe că, odată cu pandemia, a crescut și rata divorțurilor sau certurile din familie. De foarte multe ori, faptul că aducem muncă acasă creează o seama întreagă de probleme pentru întreagă familie.

Să nu uităm că până nu demult ne doream de la partenerii de viață să își lase grijile de la serviciu. Acum, în nouă situație, vrând nevrând, ne inundăm viața de familie cu problemele de serviciu și asta va nemulțumi atât partenerii de viață, cât și copiii sau animalele de companie. Toți văd și știu că suntem acolo, dar noi trebuie să ne facem treaba și trebuie să îi ignorăm. Și această ignorare doare…

Candela sufletului nostru este cea care trebuie să fie totdeauna aprinsă. Cuvinte pentru suflet de la Maica Gavrilia Papaiannis (de citit mai ales în postul Paștelui) Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli De ce este periculos zahărul?

De aceea, aș putea spune că în noile condiții, atunci când trebuie să ne amalgamăm viața de familie cu cea de la serviciu sub același acoperiș, aș recomanda ca și situația concediilor să se schimbe, tocmai pentru a nu duce la problemele enunțate mai sus. De aceea, recomandarea mea ar fi să avem posibilitatea unei săptămâni de vacanță la trei luni. Poate părea mult, însă personal consider că viața de familie este mai importantă decât serviciul și trebuie detoxifiată de acesta mai des, atâta timp cât suntem obligați să le înghesuim pe amândouă în propria casă.

* Un articol de Constantin Cornea, psihoterapeut la Clinica Psievolution

Mai multe articole de acelasi autor: psihologconstantincornea.ro

Foto fr si main: By Andreas Saldavs /Shutterstock

Pantofi de primăvară pe care trebuie să îi ai în colecție ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri