Spre sfarsitul interviului, angajatorul te va intreba, cu siguranta, daca ai nelamuriri sau daca ai vreo intrebare pentru el.
Spre sfarsitul interviului, angajatorul te va intreba, cu siguranta, daca ai nelamuriri sau daca ai vreo intrebare pentru el. Aceasta este cea mai usoara intrebare care ti se poate pune in cadrul unui interviu, iar raspunsul tau trebuie sa fie intotdeauna afirmativ.

Punand intrebari intervievatorului, ii arati ca esti interesat de jobul respectiv, ca esti la curent cu postul si cu domeniul respectiv si, cel mai important lucru, il poti convinge ca esti un candidat exceptional.

Totusi, trebuie sa iti alegi cu atentie intrebarile, in functie de persoana care te intervieveaza.
O intrebare excelenta pentru un recrutor poate fi nepotrivita pentru un manager al departamentului de HR Doar nu vrei sa pui posibilului tau viitor sef o intrebare care mai degraba s-ar potrivi unui viitor coleg.

De asemenea, sunt anumite intrebari pe care nu ar trebui sa le pui niciodata in cadrul unui prim interviu, indiferent de persoana cu care tii interviul: NU intreba despre salariu, concedii, sau orice alte avantaje, deoarece ai putea parea mai interesat de beneficii decat de companie.

In continuare, iata cateva intrebari valabile oricarui angajator:


Recrutorul - persoana care cunoaste intregul proces de angajare

Datoria recrutorului este aceea de a identifica cei mai buni candidati si, de asemenea, de a-i ajuta pas cu pas in procesul de recrutare – el este persoana care cunoaste intregul proces si care iti poate da detalii despre companie, departament sau job. Pastreaza insa pentru manager intrebarile concrete despre job.

Iata cateva intrebari pe care i le poti adresa recrutorului:

• Cum ati descrie cultura organizationala a companiei?

• Ce fel de angajati tind sa exceleze in aceasta companie?

• Puteti sa imi dati cateva detalii despre procesul de recrutare?


Managerul de Resurse Umane – viitorul tau sef

Daca obtii jobul, cu siguranta vei fi supravegheat de Managerul angajator – acesta este persoana care cunoaste cele mai multe despre jobul la care te-ai inscris si cerintele acestuia. Ii poti pune intrebari specifice jobului la care te-ai inscris, ca de exemplu legate de responsabilitatile si provocarile acestuia sau de tipul candidatului ideal pentru job.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Dislexia e superputerea a mii de copii și adolescenți De ce e bine să îmbraci haine noi de Paște. Mulți credincioși nu știu adevăratul motiv al acestei tradiții Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri